headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vervoer in Costa Rica

Autorondreizen door Costa Rica
De auto is een perfecte manier om door Costa Rica te reizen. Je kunt je eigen tempo bepalen en onderweg stoppen waar en wanneer je maar wilt. Maar wel met de zekerheid dat er ’s avonds een hotel voor je is gereserveerd. Een klassieke autorondreis brengt je bijvoorbeeld langs Tortuguero, Sarapiqui, La Fortuna, Monteverde en weer terug naar San Jose. Kijk hier naar onze individuele autorondreizen.  Bij deze autorondreizen is een Suzuki Jimmy 4 x 4 (of gelijkwaardig) voor je gereserveerd, deze zit in de prijs inbegrepen. Ook de verzekeringen zijn bij de autohuur inbegrepen. Bij het afhalen van de auto dien je een creditcard voucher achter te laten, als borg voor het eigen risico van 100 US. Het is ook mogelijk te kiezen voor een iets grotere auto, vraag ons naar de mogelijkheden!

 

Per interbus
In Costa Rica rijden op veel trajecten interbussen; deze (particuliere) bussen vertrekken vanaf de hotels, een speciale service voor reizigers in Costa Rica. Dit is echt heel erg handig, je wordt bij het hotel opgehaald en ook weer bij je volgende hotel afgezet. Geen gesleep met bagage, en/of transfers naar het busstation!

 

Binnenlandse vlucht
Hoewel de afstanden vaak niet heel groot zijn, kun je voor de langere trajecten ook kiezen voor een binnenlandse vlucht.  Bij binnenlandse vluchten wordt vaak gebruik gemaakt van kleine toestellen, hier mag niet meer dan 12 kilo meegenomen worden en de beschikbaarheid is in het hoogseizoen vaak beperkt.

 

Het is natuurlijk ook prima mogelijk de diverse mogelijkheden van vervoer te combineren, je reist dan bijvoorbeeld eerst per bus naar Tortuguero National Park (waar je ècht geen auto nodig hebt) en op de terugreis, na de boottocht en een klein stukje per bus, pik je dan de huurauto op. In ‘Caribean Dish’ of ‘Tropical World’ word je opgewacht door een medewerker van Nacional; je tekent de papieren en kunt beginnen aan je eigen avontuur!

 

Reisvoorstel aanvragen
close slider