headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Autohuur Nicaragua

Het is in Nicaragua goed mogelijk om zelf per auto rond te reizen. Er wordt ‘gewoon’ rechts gereden en er rijden in het algemeen weinig andere auto’s op de weg.  De afstanden zijn niet groot, maar hou er wel rekening mee dat er onderweg weinig benzinestations zijn, dus tank op tijd!

 

Onze Fly-drive: koloniaal Nicaragua en ook andere bouwstenen beginnen bij de grens tussen Costa Rica en Nicaragua (Peñas Blancas). Hier krijg je de auto overhandigd door de lokale vertegenwoordiger.

 

Reis je in Costa Rica ook per huurauto? Het is helaas niet mogelijk de auto uit Costa Rica mee te nemen over de grens naar Nicaragua. Als je een autorondreis door Costa Rica aan het maken bent, kun je de auto kosteloos inleveren bij de grens Costa Rica/Nicaragua. Na jouw reis door Nicaragua, haal je daarna eenvoudig weer een auto op bij de grens als je terugkomt in Costa Rica!

PRIJZEN LOSSE AUTOHUUR NICARAGUA

Hier vind je de prijzen van de losse autohuur, voor 3 verschillende autotypes, de prijs is per auto per genoemde huurperiode.

 

autotype (voorbeeld) per prijs: code
Toyota Yaris dag € 48,- NIV100
Toyota Yaris week € 290,- NIV101
– sedan – 5 deurs – 1,3 motor – airco  – max 5 personen
Suzuki Vitara dag € 74,- NIV102
Suzuki Vitara week € 446,- NIV103
‘Two Wheel Drive’ – 5 deurs – 2,0 motor – airco – max 5 personen
Toyota Prado dag € 130,- NIV104
Toyota Prado week € 774,- NIV105
– 4WD  – 5 deurs – 2,5 motor – airco – max 5 personen

 

-Bovenstaande prijzen zijn in euro per auto, exclusief verzekeringen.

 

-Belangrijk: lees de voorwaarden autohuur Nicaragua  want hier vind je de informatie over de bijkomende kosten voor een verplichte verzekering, en eventuele drop-off charges!

 

-De genoemde automerken & -types zijn informatief en voorbeelden voor de betreffende categorie.

 

 

VOORWAARDEN AUTOHUUR NICARAGUA

 

Dit zijn de voorwaarden bij de autohuur van NATIONAL Rent a Car – 2016:

 

algemeen:
Onze ‘autorondreizen inclusief autohuur’, zijn gebaseerd op een categorie A (Toyota Yaris of gelijkwaardig) inclusief onbeperkt aantal kilometers.

Het is niet toegestaan naar- en door een ander land dan Nicaragua te rijden.


verzekeringen & taxen:
Bij de autohuur zijn nog geen verzekeringen inbegrepen en het is verplicht om een verzekering af te sluiten. Het gaat om een LDW verzekering tegen schade en diefstal. Je behoudt hiermee nog een eigen risico van 500 (Toyota Yaris) tot 800 USD (overige types) bij schade, en een eigen risico van 20% van de waarde van de auto bij diefstal.

De kosten voor de LDW verzekering zijn ca. € 22,- per dag voor een Toyota Yaris, € 28,- per dag voor een Suzuki Vitara, en ca. € 40,- per dag voor een Toyota Prado. Je kunt deze verzekering ter plaatse afsluiten en kunt dan kiezen voor een LDW verzekering of een verzekering met volledige dekking (zie hieronder). Eventueel kan OutSight de verzekering bij boeking voor je regelen, dat scheelt ter plaatse tijd bij het invullen van het huurcontract.

Glas, wielen, autoradio en sleutel zijn niet inbegrepen, dit kan ter plaatse worden bijverzekerd a 5,50 Usd per dag.

Optioneel kun je kiezen voor een verzekering met volledige dekking. De EXTRA kosten (bovenop de prijzen voor een LDW verzekering) hiervoor zijn ca. € 50,- per dag voor een Toyota Yaris, € 50 voor een Suzuki Vitara en ca. € 68,- per dag voor een Toyota Prado.


ophalen & inleveren
:
Voor elke pick-up en drop-off op het vliegveld van Managua, in Peñas Blancas en in Granada geldt een toeslag van € 24,-. Deze dient bij boeking te worden voldaan! Bij onze rondreizen per huurauto zijn deze toeslagen al opgenomen in de kosten van de bouwsteen. Ophalen en inleveren in Managua Stad is kosteloos.

De huurperiode is op basis van 24 uur per dag en gaat in op het tijdstip waarop je de auto ophaalt. Bij overschrijding van deze termijn zal men ter plaatse een extra dag tegen het in Nicaragua geldende tarief in rekening brengen. Wij verlenen geen restitutie als de auto eerder wordt ingeleverd.

Je kunt de auto ophalen en afleveren op het vliegveld van Managua, bij de grens met Costa Rica (Peñas Blancas) en in het stadskantoor van Managua, Granada en San Juan del Sur.

Brandstof is niet inbegrepen. Benzine is echter goedkoop in Nicaragua. Bij inleveren van de auto dient het benzinepeil gelijk te zijn aan het niveau op het moment van ophalen.

 

rijbewijs & creditcard:
Voor het huren van een auto dien je te beschikken over een internationaal geaccepteerde creditcard o.a. voor de deposit (borgsom). De borgsom kan niet cash betaald worden.

Je dient over een geldig rijbewijs en een retour-vliegticket te beschikken.

De minimum leeftijd voor het huren van een auto in Nicaragua is 21 jaar.

Ter plaatse kun je eventueel een tweede chauffeur registreren, hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

 


Wijzigingen voorbehouden. Alle hierboven genoemde verzekeringsbedragen en toeslagen zijn onder voorbehoud van lokale wijzigingen. Deze ‘voorwaarden autohuur’ zijn bedoeld als informatie voor je reis, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

 

 

Contact
close slider