headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Autohuur Costa Rica

Het is in Costa Rica heel goed mogelijk om zelf per auto rond te reizen!
Je kunt een ‘gewone’ auto huren, maar wij raden sterk aan om in een ‘4×4’ te rijden, dus bieden we dat als standaardauto aan. We bieden verschillende bouwstenen aan, waarbij de hotels en de autohuur samen zijn inbegrepen. Verderop deze pagina staan ook de bijbehorende voorwaarden autohuur!

 

Costa Rica-autohuur2

 

VOORWAARDEN AUTOHUUR COSTA RICA

Dit zijn de voorwaarden bij de autohuur van NATIONAL Rent a Car!

-Onze ‘autorondreizen inclusief jeephuur’, zijn gebaseerd op een Suzuki Jimny 4×4 (of gelijkwaardig) , 3-deurs met airco.

-Huur is inclusief verzekeringen ( LDW & SLC, Diefstal & WA verzekering) en ook inclusief een onbeperkt aantal kilometers.

-Je krijgt bij onze autohuur een GRATIS wifi-ontvanger mee op reis. (Er worden geen kosten berekend maar bij verlies wordt 300 Usd in rekening gebracht).

-Kapot gereden banden of gebroken ruiten vallen onder de verzekering. Het is dus NIET nodig om deze verzekering ter plaatse af te sluiten.

-De huur van een GPS bij de prijs inbegrepen. Je moet vooraf, dus bij je boeking, aan ons doorgeven of je hiervan gebruik wilt maken.

Brandstof en drop-off kosten zijn niet inbegrepen. Benzine is echter goedkoop in Costa Rica en voor veel plaatsen zijn GEEN drop-off kosten van toepassing.

-Als je een auto huurt, ontvang je gratis een wegenkaart van Costa Rica.

-De huurperiode is op basis van 24 uur per dag en gaat in op het tijdstip waarop je de auto ophaalt. Bij overschrijding van deze termijn zal men ter plaatse een extra dag tegen het in Costa Rica geldende tarief in rekening brengen. Wij verlenen geen restitutie als de auto eerder wordt ingeleverd.

-Je kunt de auto ophalen en afleveren op het vliegveld en in het stadskantoor van San Jose, Tamarindo, Liberia, Samara, Nosara, Quepos en La Fortuna.

-De minimum leeftijd voor het huren van een auto in Costa Rica is 21 jaar, en je dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van je rijbewijs.

-Let op! Je kunt ter plaatse desgewenst een tweede chauffeur laten registreren, dat kost ca. 3 USD per dag. Maar als je dit vooraf, dus direct bij boeking, aan ons doorgeeft worden deze extra kosten niet gerekend. Daarna dus wel!

-Het is niet toegestaan naar- en door een ander land dan Costa Rica te rijden.

-Voor het huren van een auto dien je te beschikken over een internationaal geaccepteerde creditcard o.a. voor de deposit (borgsom). De borgsom kan niet cash betaald worden.

-Je kunt maximaal 2 koffers per auto meenemen.

-Je dient over een geldig  Nederlands rijbewijs en een retourvliegticket te beschikken. Een internationaal rijbewijs is alleen nodig indien je langer dan 3 maanden in Costa Rica verblijft.

-De dekking van de verzekering geldt niet wanneer na een ongeluk de huurder geen politierapport of bon aan het autoverhuurbedrijf kan overhandigen.

 

Alle hierboven genoemde bedragen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Deze ‘voorwaarden autohuur’ zijn bedoeld als informatie voor je reis, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

 

 

 

 

Reisvoorstel aanvragen
close slider