headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Avontuurlijk & Compleet Costa Rica

San José - Tortuguero – Sarapiqui - La Fortuna - Monteverde - Bijagua/Tenorio - Rincon de la Vieja - Samara - Manuel Antonio - Playa Tortuga - San Gerardo de Dota - San José

23 dagen, 22 nachten

Prijs vanaf € 2325,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Costa Rica Rondreis Avontuurlijk

De ‘Avontuurlijk & Compleet Costa Rica’ reis langs hoogtepunten én de onbekende plekjes van Costa Rica: Tortuguero, de vulkanen bij La Fortuna en Monteverde, de prachtige rivieren in het Tenorio Volcano National Park, de watervallen en modderbaden van Rincon de la Vieja, het strand van Samara, de natuur bij Manuel Antonio én Playa Tortuga en tenslotte het mooie Los Quetzal National Park. Je reist per eigen 4×4 huurauto: vrijheid, blijheid!


Tijdens deze rondreis bezoek je -na enkele dagen in San Jose- eerst de prachtige natuur in Tortuguero waar je aankomt na een avontuurlijke boottocht door rivieren, kanalen en binnenmeren. Je verblijft in een avontuurlijke lodge, haal je de 4×4 huurauto op en reis je naar Sarapiqui. Daarna bezoek je de twee ‘must see’ parken van Costa Rica: de vulkanen, nevelwouden en hotsprings van Arenal Volcano National Park bij La Fortuna en Monteverde Cloud Forest Reserve; deze (letterlijke) hoogtepunten slaat eigenlijk niemand over.

 

Na Monteverde bezoek je de prachtige watervallen in het Tenorio Volcano National Park. In het Rincon de la Vieja Nationaal Park kun je prachtige wandelingen maken naar watervallen, modderbronnen, geisers, hete zwavelbronnen en andere vulkanische verschijnselen. Het zijn echter niet alleen de nationale parken die een bezoekje waard zijn, ook de stranden van Costa Rica zijn de moeite om te bezoeken! Het strand van Samara is een echte aanrader, Samara is een rustig plaatsje aan een palmenstrand met mooi wit zand, ideaal om het midden van je rondreis een paar dagen te relaxen aan het strand!

 

Tot slot bezoek je nog Manuel Antonio, een perfecte combinatie van natuur & strand en Playa Tortuga, beide aan de prachtige westkust waar de mooiste stranden middenin de prachtige natuur liggen! Aan het einde rijd je via Los Quetzales National Park, waar je op zoek gaat naar Quetzales, terug richting San Jose, waar je de huurauto kunt inleveren bij het hotel. Hier verblijf je nog een nacht, voor je de volgende morgen wordt opgehaald voor de transfer naar het vliegveld.


Dag 1:   vertrek uit Amsterdam, aankomst in San Jose, transfer naar hotel
Dag 2:   vrije dag in San José
Dag 3:   per bus en boot naar Tortuguero Nationaal Park
Dag 4:   vrije dag in Tortuguero Nationaal Park
Dag 5:   per boot terug naar Guapiles, pick-up huurauto, naar Sarapiqui
Dag 6:   per 4×4 naar La Fortuna
Dag 7:   vrije dag in La Fortuna
Dag 8:   per 4×4 naar Monteverde
Dag 9:   vrije dag in Monteverde
Dag 10: per 4×4 naar Bijagua
Dag 11: vrije dag in vrije dag in Bijagua en Tenorio Volcano National Park
Dag 12: per 4×4 naar Rincon de la Vieja
Dag 13: vrije dag in Rincon de la Vieja
Dag 14: per 4×4 naar Samara
Dag 15: vrije dag aan het strand van Samara
Dag 16: per 4×4 naar Manuel Antonio
Dag 17: vrije dag in Manuel Antonio
Dag 18: per 4×4 naar Playa Tortuga
Dag 19: vrije dag Playa Tortuga
Dag 20: per 4×4 naar San Gerardo de Dota
Dag 21: Quetzal excursie, daarna terug naar San Jose, inleveren jeep bij hotel om circa 18.00
Dag 22: transfer naar het vliegveld, vertrek uit San Jose
Dag 23: aankomst in Amsterdam

Prijs vanaf € 2325,- p.p.

Inbegrepen: 21 overnachtingen in hotels en lodges inclusief ontbijt, in Tortuguero ook 2 x lunch, 2 x diner, transport per bus en boot vanaf San Jose naar Tortuguero en terug naar Guapiles, excursie naar het dorpje Tortuguero en een bootexcursie door het Tortuguero Nationaal Park in internationale groep. Verder: aankomsttransfer van het vliegveld naar hotel in San Jose & op de laatste dag van het hotel terug naar het vliegveld, 17 dagen jeephuur Suzuki Jimny 4×4 (of gelijkwaardig) inclusief verzekeringen & onbeperkt aantal kilometers, Quetzal-wandeling met gids in San Gerardo, informatiepakket en kaart van Costa Rica en diensten van Nederlandstalige agent ter plaatse.

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, borg voor autohuur, brandstof voor de auto, optionele huur GPS, overige maaltijden, eventuele overige excursies, fooien en entreegelden (indicatie ca. 15 USD per park voor Tortuguero, Rincon en Manuel Antonio).

 

Let op: lees ook de algemene voorwaarden autohuur Costa Rica

Tijdens onze individuele rondreizen door Costa Rica verblijf je in kleine, zeer sfeervolle hotels met een eigen badkamer op je kamer. Vaak hebben de hotels een zwembad! In San Jose verblijf je in een prima middenklasse hotel, centraal gelegen. Tijdens je verblijf in en bij de Nationale Parken slaap je in bijzondere, avontuurlijke en sfeervolle lodges! In een aantal  plaatsen bieden we verschillende hotels of lodges aan, zodat je kunt kiezen tussen meerdere accommodaties.

 

In La Fortuna bijvoorbeeld, is ons standaard-hotel het gezellige Las Colinal del Arenal, in het centrum van La Fortuna, met prima kamers en op de 2e verdieping een terras met uitzicht op de vulkaan! Tegen een toeslag bieden we eventueel een verblijf aan in het mooie Hotel Lomas del Volcan, waar je verblijft in vrijstaande houten bungalows met eigen veranda, in een ruime tuin. Een bijzondere accommodatie met vanuit de hele tuin uitzicht op de vulkaan, in een mooie groene omgeving.

 

In San Gerardo de Dota, de laatste nacht van deze rondreis, verblijf je in een prima ruim opgezette lodge in een prachtige omgeving in het tropisch regenwoud. Tegen een toeslag is het mogelijk om te kiezen voor een comfortabele lodge waar je verblijft op basis van volpension. Lees hier meer over de lodges bij het Los Quetzales National Park.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Costa Rica!

Costa Rica hotels-Tortuguero, Costa Rica hotels, TenorioCosta Rica hotels, Boca Tapada, Laguna lagarto

 

 

 

 

 

 

 

Sarapiqui: White Water rafting met Poza Azul

Prijs € 70,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Costa Rica excursie, raften Sarapiqui

Deze ‘White Water’ raftingtrip is een trip in raftingklasse II & III, dit houdt in dat het avontuurlijk is maar geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar. De route over de Sarapiquí River heeft een lengte van 13 km. en duurt circa twee uur. (meer…)

La Fortuna: Eco Termales Hotsprings

Prijs € 47,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Costa Rica excursie, ecotermales Fortuna

Maak kennis met de heerlijke ‘heet water baden’ (hotsprings) van de Arenal Vulkaan in Eco Termales Fortuna. Dit complex beschikt over diverse baden die onderling verschillen qua temperatuur, maar allemaal verwarmd worden door de vulkaan. (meer…)

Monteverde: Don Juan Coffee Tour

Prijs € 38,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Costa Rica excursie, Don Juan coffee tour

Een unieke kans om de historie van de koffieindustrie van Costa Rica te leren kennen en het proces van koffieplantje tot kopje koffie mee te maken. Deze excursie wordt in een internationaal gezelschap gemaakt, onder begeleiding van een gids. (meer…)

Monteverde: canopy in Selvatura Park!

Prijs € 66,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Costa Rica excursie, Monteverde canopy

Het Selvatura Park ligt in het Monteverde Cloud Forest, in dit park organiseert men diverse excursies en tours. Een van de meest populaire excursies is een canopy tour (ook wel ‘ziplineride’ genoemd!). (meer…)

San Jose: raften op de Rio Pacuare

Prijs € 137,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Costa Rica excursie, raften

De Rio Pacuare is een van de mooiste rivieren voor een dagtrip. Je vaart tijdens deze rafting trip dwars door het oerwoud, een bijzondere ervaring. In de morgen word je opgehaald bij je hotel in San Jose en per busje naar de verzamelplaats gebracht. (meer…)

Dag 1: vertrek, aankomst in San Jose, transfer naar hotel
Na aankomst op de luchthaven van San José word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar je hotel gebracht. Na zo’n lange vliegreis is het fijn dat er iemand op je staat te wachten om je naar je hotel te brengen. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je nog even de stad in, of lekker relaxen bij het gezellige hotel.

 

Dag 2: vrije dag in San José
De hoofdstad San José ligt in de centrale vallei op ongeveer 1.100 m hoogte. De stad heeft iets minder dan een miljoen inwoners, ongeveer een derde van het totaal aantal inwoners in Costa Rica. Vandaag kun je beginnen met het kennismaken met Costa Rica! Bezoek bijvoorbeeld het National Theatre en La Plaza de la Cultura. Het Museo Nacional de Costa Rica geeft je een goed beeld van de geschiedenis van Costa Rica.

 

Daarnaast kun je heerlijk rondsnuffelen op de Mercado central de grootste markt van San José. Het is ook mogelijk een excursie naar de Póas vulkaan te boeken, een actieve vulkaan net buiten San José. Kijk in het tabblad excursies voor de mogelijkheden.

 

Dag 3: per bus en boot naar Tortuguero Nationaal Park
Je wordt ’s morgens vroeg opgehaald in je hotel in San Jose. Onderweg stop je voor een echt Costaricaans ontbijt met natuurlijk ‘gallo pinto‘. Na het ontbijt rijd je verder naar La Pavona of Caño Blanco (afhankelijk van de waterstand). Hier ligt de boot te wachten voor de tocht naar Tortuguero; een prachtige boottocht van ca. 2 uur door rivieren, kanalen en binnenmeren. In de middag breng je een bezoek aan het sfeervolle Caribische dorpje Tortuguero. ’s Avonds dineer je gezellig met het internationale gezelschap. Als je nog energie hebt, kun je bij de receptie eventueel nog een nachtwandeling bijboeken.

 

Dag 4: vrije dag in Tortuguero Nationaal Park
In de ochtend loop je samen met de gids door de tuin van het hotel en krijg je uitleg over de verschillende planten die hier groeien. Onderweg breng je een bezoek aan het ‘ranarium’, waar gifkikkertjes worden gehouden. In de middag maak je een boottocht door Tortuguero Nationaal Park. Je ziet bijna altijd wel apen en vele vogelsoorten, en met een beetje geluk zie je ook luiaards en krokodillen.

 

Tussen de middag kun je relaxen aan het zwembad of een boek te lezen in de tuin.
In de maanden juli/augustus/september is het mogelijk om een bezoek brengen aan het strand in de hoop een van de schildpadden te zien die `s nacht het strand op komen om eieren te leggen. Deze excursie kun je bij de receptie van het hotel boeken.

 

Dag 5: per boot terug naar Guapiles, pick-up huurauto, naar Sarapiqui
Na het ontbijt ga je per boot terug naar Guapiles. Hier staat rond lunchtijd je huurauto klaar, waarmee je de komende weken je rondreis door Costa Rica gaat maken! Je kunt dezelfde middag nog doorrijden naar Sarapiqui, waar je vanavond is een sfeervolle lodge verblijft. Hier kun je genieten van de prachtige natuur en zijn er vele wandel- en excursiemogelijkheden in de omgeving. De lodge heeft een eigen ‘ranarium’ voor het kweken van gifkikkertjes, een mooie vlindertuin en een orchideeëntuin.

 

Dag 6: per 4×4 naar La Fortuna
Als je op tijd opstaat kun je ’s morgens nog een wandeling maken in de mooie tuin van de lodge, of eventueel even relaxen bij het zwembad. Daarna reis je weer verder in je eigen huurauto, in de middag kom je aan in het plaatsje La Fortuna, aan de voet van de Arenal.

 

De Arenal is een 1.633 meter hoge vulkaan met een volmaakte kegelvorm. Lava is er helaas al een paar jaar niet meer gezien, maar de vulkaan is nog steeds actief. Het gerommel in de diepte, de imposante vorm van de vulkaan en de rookwolken die af en toe uit de krater komen, maken dit gebied zeker de moeite waard om te bezoeken!

 

Dag 7: vrije dag in La Fortuna
Je hebt vandaag een vrije dag waarop je bijvoorbeeld mooie wandelingen in de omgeving kunt maken, het levendige stadje La Fortuna kunt bezoeken of een excursie gaat maken en heerlijk uitrusten in de heetwaterbaden van Eco Termales Hotsprings (kijk hiervoor in het tabblad excursies hierboven)!  Er is voor ieder wat wils te doen in deze omgeving.

 

Dag 8: per 4×4 naar Monteverde
Je reist vandaag weer verder, per eigen huurauto maak je een prachtige rit rond het meer van Arenal naar de nevelwouden van Monteverde, de rijtijd is ongeveer 4 uur. Afhankelijk van hoe laat je aankomt in Monteverde, kun je alvast wat van de mooie omgeving bekijken.

 

Dag 9: vrije dag in Monteverde
Vandaag een vrije dag, waarop je de mogelijkheid hebt om allerlei activiteiten te ondernemen! Bezoek bijvoorbeeld een koffieplantage voor de Don Juan Coffee Tour, maak de meest populaire excursie canopy in Selvatura Park (ook wel ‘ziplineride’ genoemd) of maak een avontuurlijk uitstapje naar het beroemde hangbruggensysteem `Treetop Walkways’ in Selvatura Park, waar je wandelt over bruggen langs de toppen van de bomen! Je kunt de dag invullen zoals je zelf wil, er is genoeg te doen en te zien en: alles mag maar niets moet! Kijk eventueel hierboven in het tabblad ‘Excursies’ voor onze mogelijkheden.

 

Dag 10: per 4×4 naar Bijagua
Na het ontbijt stap je weer in je huurauto voor de rit naar het Tenorio Volcano National Park, in het noorden van Costa Rica, op slechts een paar uur rijden van Monteverde. Je verblijft de komende twee nachten in een kleinschalige eco-lodge midden in de natuur bij Bijagua, in de omgeving van het Tenorio National Park, met uitzicht op de vulkanen Tenorio en Miravalles.

 

Tegen een toeslag is het mogelijk om in een iets comfortabelere lodge met vrijstaande bungalows te verblijven. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je nog een wandeling door de omgeving maken, of simpelweg relaxen en genieten van de omgeving.

 

Dag 11: vrije dag in vrije dag in Bijagua en Tenorio Volcano National Park
Vandaag kun je in ongeveer 20 minuten naar de entree van het park rijden, natuurlijk maak je vandaag een wandeling door het park. Tijdens de wandeling kom je langs de Rio Celeste, de rivier met het prachtige blauwe water en na een steile afdaling kom je uit bij een indrukwekkende waterval. Je kan ook verder doorlopen naar Los Tenidores, het punt waar de twee rivieren bij elkaar komen die de blauwe kleur van de Rio Celeste veroorzaakt, een waar natuurwonder!

 

Dag 12: per 4×4 naar Rincon de la Vieja
Na deze prachtige dagen bij Tenorio reis je verder naar Rincon de la Vieja. Dit nationale Park ligt rondom de nog enigszins actieve vulkaan Rincon de la Vieja (1.895 m). De lodge is goed bereikbaar met je huurauto, alleen het laatste stukje is over een onverharde weg. Eenmaal aangekomen krijg je een introductie van de lodge, een plattegrond en informatie over de wandelingen in de omgeving. Je kunt meteen op pad gaan of heerlijk gaan relaxen bij het zwembad. In het park liggen wandelpaden naar watervallen, langs modderbronnen, geisers, hete zwavelbronnen en andere vulkanische verschijnselen.

 

Dag 13: vrije dag in Rincon de la Vieja
In Rincon is het prima mogelijk om op eigen houtje aan de wandel te gaan. Er zijn een aantal ‘trails’ uitgezet, die goed te volgen zijn. Af en toe is het flink klauteren, dus zorg voor goede wandelschoenen. Je komt onderweg borrelende modderputten tegen, maar gelukkig staan er hekjes voor!

 

Daarnaast kun je tijdens je verblijf in Rincon ook nog gaan paardrijden, de omgeving verkennen per mountainbike, een canopy tour proberen of canyoning (met behulp van touwen, kabels en platformen in de rotswanden over de rivier zweven!)  of een bad nemen in een van de warme, zwavelhoudende bronnen!  Natuurlijk kun je niet alle activiteiten die we hier noemen in twee dagen doen, dus als je wilt kun je altijd een extra nacht erbij boeken in deze lodge.

 

Dag 14: per 4×4 naar Samara
Na deze actieve dagen reis je verder naar Samara aan de westkust van Costa Rica, een rustig plaatsje aan een palmenstrand met mooi wit zand.

 

Dag 15: vrije dag aan het strand van Samara
Op deze vrije dag kun je heerlijk uitrusten bij het zwembad of op het strand. Je kunt natuurlijk ook gaan duiken of snorkelen voor de kust. Niets hoeft, alles mag! Leg je handdoek in het zand, of duik in een hangmat onder een palmboom, meer heb je niet nodig vandaag! Samara is een heel relaxed dorpje met slechts een hoofdstraat, een paar winkeltjes en restaurantjes.

 

Dag 16: per 4×4 naar Manuel Antonio
Na twee dagen relaxen gaat de reis verder naar het Nationale Park Manuel Antonio. Dit park heeft een prachtige kustlijn, met witte zandstranden omringd door tropische regenwouden. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je meteen het Nationale Park gaan bezoeken of heerlijk gaan relaxen op een van de stranden buiten het park.

 

Dag 17: vrije dag in Manuel Antonio
Vandaag heb je genoeg tijd om het Nationaal Park Manuel Antonio te bezoeken. In de ochtend is het vaak rustiger in het park dan in de middag, maar de keuze is aan jou. Houd er wel rekening mee dat het park om 16.00 uur sluit en iedereen om 15.00 uur verzocht wordt naar de uitgang te lopen.

 

Door het park zijn verschillende wandelpaden uitgezet. Deze wandelingen komen langs prachtige baaien met bounty-achtige stranden. Wil je liever dieren spotten dan is het mogelijk om bij de ingang een gids te huren. Samen ga je dan op zoek naar o.a. brulapen, kapucijnerapen, doodshoofdaapjes, luiaards, wasbeertjes en leguanen. Maar ook als je geen gids huurt, zul je bijna altijd wel enkele dieren spotten.

 

Dag 18: per 4×4 naar Playa Tortuga
Vandaag reis je verder en kom je aan in Playa Tortuga, een heerlijk rustige plek. Afhankelijk van waar je vandaan komt, heb je misschien nog tijd om van het zwembad te genieten!

 

Dag 19: vrije dag Playa Tortuga
Vandaag kun je lekker luieren bij het zwembad of een trip maken in de omgeving. Zo kun je op verschillende plaatsen paardrijden, en een tocht maken naar het Ballena National Marine Park, waar je prachtig kunt snorkelen en dolfijnen en soms ook walvissen kunt zien. De stranden in deze omgeving zijn kilometers lang en breed, maar niet overal geschikt om te zwemmen. Surfers zijn bij de juiste stroming wel vaak in grote getale aanwezig!


Dag 20: per 4×4 naar San Gerardo de Dota
Onderweg richting San Jose maak je nog een laatste stop, je bezoekt op ongeveer 80 kilometer van San José, in de vallei van de Rio Savegre, het Los Quetzales National Park, leefgebied van vele vogels waaronder de prachtige Quetzal. Na aankomst kun je inchecken in je lodge en eventueel nog een wandeling maken over een van vele uitgezette wandelroutes of juist nog even op het zitje voor je kamer genieten van de rust, stilte en ongerepte natuur.

 

Dag 21: Quetzal excursie, daarna terug naar San Jose, inleveren huurauto bij het hotel
Vandaag word je vroeg meegenomen door een gids en ga je op zoek naar de Quetzal. Tijdens deze wandeling zal je vele soorten tropische vogels spotten, waaronder kolibries en misschien ook toekans en de kleurrijke Quetzal!

 

Na deze excursie brengt de gids je terug naar je lodge, en na het ontbijt is het tijd om aan terugreis te gaan denken. Op de laatste dag van deze prachtige rondreis rijd je terug naar San Jose, waar je de huurauto kunt inleveren bij het hotel. Hier verblijf je nog een nacht, zodat je nog wat souvenirs kunt kopen of relaxen bij het zwembad.

 

Dag 22: transfer naar vliegveld, vertrek uit San José
Vanmorgen word je opgehaald voor de transfer naar het vliegveld van San José.

 

Dag 23: aankomst in Amsterdam
 

Prijs vanaf € 2325,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 26 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider