headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Costa Rica & Panama rondreis: natuurparken & ‘chill’stranden

San José - Tortuguero - Sarapiqui - La Fortuna - Monte Verde - Rincon de la Vieja - Manuel Antonio - Sierpe - Drake Bay (bij Corcovado National Park) - Sierpe - San José - Cahuita - Grens Costa Rica / Panama - Almirante - Bocas del Toro - Panama-Stad

24 dagen, 23 nachten

Prijs vanaf € 2685,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Costa Rica Panama rondreis

Costa Rica Panama rondreis

Tijdens deze uitgebreide Combinatierondreis bezoek je in 24 dagen uitgebreid de prachtige natuur van Costa Rica per eigen huurauto, waarna je doorreist naar Panama om een paar dagen te chillen in Bocas del Toro. Vanaf Panama-Stad vlieg je weer terug naar huis, bijvoorbeeld rechtstreeks per KLM!

 

In Costa Rica bezoek je het Tortuguero Nationaal Park, een soort mini Amazonegebied en Sarapiqui, hier verblijf je in een sfeervolle ECO-lodge. Dan rijd je met je eigen huurauto door naar de twee ‘must-see’ parken van Costa Rica: Arenal Volcano National Park bij La Fortuna en het Monteverde Cloud Forest Reserve. Na deze prachtige vulkanen reis je verder naar Rincon de la Vieja en het prachtige Manuel Antonio, een klein en populair National Park met mooie baaien en witte zandstranden, omringd door tropisch regenwoud.

 

Het Corcovado National Park is het grootste park van Costa Rica en een van de meest ongerepte stukjes natuur in Costa Rica. Een bezoek aan dit park zal tijdens je reis dan ook niet ontbreken! Om na al deze indrukken even te relaxen reis je naar de Caribische kust en verblijf je in Cahuita dit is een ‘laid back’ dorpje in een prachtige ‘bounty’ baai. Vervolgens ga je over de grens naar Panama, verblijf  je heerlijk relaxed op het eiland Colon in Bocas del Toro en dan eindigt deze reis in Panama-Stad.


Dag 1: vertrek, aankomst in San José, transfer naar hotel
Dag 2: vrije dag in San José
Dag 3: per bus en boot naar Tortuguero Nationaal Park
Dag 4: Tortuguero Nationaal Park
Dag 5: per boot terug naar Guapilles, pick-up huurauto en naar Sarapiqui, overnachting
Dag 6: per 4×4 naar La Fortuna
Dag 7: vrije dag in La Fortuna
Dag 8: per 4×4 naar Monteverde
Dag 9: vrije dag in Monteverde
Dag 10: per 4×4 naar Rincon de la Vieja
Dag 11: vrije dag in Rincon de la Vieja
Dag 12: per 4×4 naar Manuel Antonio
Dag 13: vrije dag in Manuel Antonio
Dag 14: per 4×4 naar Sierpe, inleveren huurauto, per boot naar de lodge
Dag 15: excursie naar Corcovado National Park en/of Cano Island
Dag 16: per boot terug naar Sierpe, transfer naar San José
Dag 17: per interbus naar de Caribische kust, verblijf in Cahuita
Dag 18: vrije dag aan de Caribische kust
Dag 19: per privé auto met chauffeur  & watertaxi via de grens naar Bocas del Toro
Dag 20: vrije dag in Bocas del Toro
Dag 21: vlucht naar Panama-Stad, transfer naar hotel
Dag 22: vrije dag in Panama-Stad
Dag 23: transfer naar vliegveld, vertrek Panama-Stad
Dag 24: aankomst

Prijs vanaf € 2685,- p.p.

Inbegrepen: 22 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, in Tortuguero & Corcovado op basis van volpension, transfer van het vliegveld naar hotel in San José, transport per bus en boot vanaf San José naar Tortuguero en terug naar Guapiles, excursie naar het dorpje Tortuguero en een bootexcursie door het Tortuguero Park in internationale groep, tour naar Corcovado NP of een Cano island tour, 9 dagen jeephuur Suzuki Jimmy 4×4 (of gelijkwaardig) inclusief verzekeringen (CDW & LDW & Diefstal & WA verzekering) en onbeperkt aantal kilometers en de drop off kosten, interbus van San José naar Cahuita, vervoer per privé auto & watertaxi van Cahuita via de grens naar Bocas, ‘Meet & Greet’ bij aankomst op Isla Colon (Bocas), binnenlandse vlucht van Bocas del Toro naar Panama-Stad, transfer van vliegveld naar hotel en van hotel naar vliegveld in Panama Stad.

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, overige maaltijden, entreegelden, lokale belastingen en deposit voor de autohuur, brandstof voor de auto, eventuele excursies, fooien, entreegelden en persoonlijke uitgaven.

 

Periode: Let op, het Tortuguero Nationaal Park in de maanden juli/augustus/september is het mogelijk om een bezoek brengen aan het strand in de hoop de schildpadden te zien die `s nachts het strand op komen om eieren te leggen. Deze excursie kun je bij de receptie van het hotel boeken.

 

Let op: lees ook de algemene voorwaarden autohuur Costa Rica!

 

Tijdens deze individuele rondreis door Costa Rica en Panama verblijf je in kleine, zeer sfeervolle hotels met een eigen badkamer op je kamer. Vaak hebben de hotels een zwembad! In de steden verblijf je in een prima middenklasse hotel, centraal gelegen. Tijdens je verblijf in Tortuguero, Sarapiqui en Rincon de la Vieja slaap je in bijzondere, avontuurlijke en sfeervolle eco-lodges!

 

Lees hier meer over onze hotels in Costa Rica!

 

Nicaragua-Bocas, Hotel LagunaSarapiqui, La QuintaRincon hotel. Haciënda Guachipeli,

 

 

 

 

 

 

 

Dag 1: vertrek, aankomst in San José, transfer naar hotel
Na aankomst op de luchthaven van San José word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar je hotel gebracht.  Na zo’n lange vliegreis is het fijn dat er iemand op je staat te wachten om je naar je hotel te brengen! Afhankelijk van je aankomsttijd kun je nog even de stad in, of relaxen bij het hotel.

 

Dag 2: vrije dag in San José
De hoofdstad San José ligt in de centrale vallei op ongeveer 1.100 m hoogte. Vandaag kun je beginnen met het kennismaken met Costa Rica! Bezoek bijvoorbeeld het National Theatre en La Plaza de la Cultura. Het Museo Nacional de Costa Rica geeft je een goed beeld van de geschiedenis van Costa Rica. Daarnaast kun je heerlijk rondsnuffelen op de Mercado Central, de grootste markt van San José.  Als je van avontuur houdt, kun je een rafttrip boeken, kijk hierboven in het tabblad ‘excursies’!

 

Dag 3: per bus en boot naar Tortuguero Nationaal Park
Je wordt ’s morgens vroeg opgehaald in je hotel in San José. Onderweg stop je voor een echt Costaricaans ontbijt met natuurlijk ‘gallo pinto’, het nationale gerecht. Na het ontbijt rijd je verder naar La Pavona of Caño Blanco (afhankelijk van de waterstand).

 

Hier ligt de boot te wachten voor de tocht naar Tortuguero; een prachtige boottocht van ca. 2 uur door rivieren, kanalen en binnenmeren. In de middag breng je een bezoek aan het sfeervolle Caribische dorpje Tortuguero. ’s Avonds dineer je gezellig met het internationale gezelschap. Als je nog energie hebt, kun je bij de receptie eventueel nog een nachtwandeling bijboeken.

 

Dag 4: Tortuguero Nationaal Park
In de ochtend loop je samen met de gids door de tuin van het hotel en krijg je uitleg over de verschillende planten die hier groeien. Onderweg breng je een bezoek aan het ‘ranarium’, waar gifkikkertjes worden gehouden. In de middag maak je een boottocht door Tortuguero Nationaal Park. Je ziet bijna altijd wel apen en vele vogelsoorten, en met een beetje geluk zie je ook luiaards en krokodillen.

 

Tussen de middag kun je relaxen aan het zwembad of een boek te lezen in de tuin.
In de maanden juli/augustus/september is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het strand in de hoop de schildpadden te zien die `s nachts het strand op komen om eieren te leggen. Deze excursie kun je bij de receptie van het hotel boeken.

 

Dag 5: per boot terug naar Guapilles, pick-up huurauto en naar Sarapiqui, overnachting
Na het ontbijt ga je per boot terug naar La Pavona of Caño Blanco. Na aankomst in de haven reis je per 4×4 jeep naar Sarapiqui. Na aankomst in de sfeervolle lodge midden in de natuur van Sarapiqui kun je een bezoek brengen aan hun eigen museum of even bijkomen met een sapje aan het zwembad. Ook dit hotel heeft een eigen ‘ranarium’ voor het kweken van gifkikkertjes, een mooie vlindertuin en een orchideeëntuin. Daarnaast is er een leuke wandeling uitgezet over het terrein van de lodge.

 

Dag 6: per 4×4 naar La Fortuna
Vandaag reis je per 4×4 naar in het plaatsje La Fortuna, aan de voet van de Arenal. De Arenal is een 1.633 meter hoge vulkaan met een volmaakte kegelvorm, de moeite waard om te bekijken.

 

Dag 7: vrije dag in La Fortuna
Je kunt vandaag mooie wandelingen in de omgeving maken, het stadje bezoeken of lekker uitrusten in de heetwaterbaden van Eco Termales Hotsprings! Niets moet, je kunt helemaal zelf bepalen wat je vandaag gaat doen!

 

Dag 8: per 4×4 naar Monteverde
De volgende dag maak je een prachtige rit naar de nevelwouden van Monteverde. Ook vandaag kun je zelf je tempo en dagindeling bepalen! Afhankelijk van hoe laat je aankomt in Monteverde, kun je alvast wat van de omgeving bekijken.

 

Dag 9: vrije dag in Monteverde
Bezoek vandaag een van de privé-reservaten of maak een avontuurlijk uitstapje naar het beroemde hangbruggensysteem `skywalk` of een canopy tour. Ook vind je hier een mooie vlindertuinen en een slangentuin. Je kunt de dag invullen zoals je zelf wil, er is genoeg te doen en te zien. Ook kun je de historie van de koffieindustrie van Costa Rica leren kennen tijdens de Don Juan Coffee Tour.

 

Dag 10:  per 4×4 naar Rincon de la Vieja
Na dit prachtige ‘natuurlijke’ verblijf in de bergen, reis je verder naar  Rincon de la Vieja. Dit nationale Park ligt rondom de nog actieve vulkaan Rincon de la Vieja (1.895m). De lodge is goed bereikbaar met je huurauto, alleen het laatste stukje is over een onverharde weg.

 

Hier krijg je een introductie van de lodge, een kaartje van de omgeving en informatie over de wandelingen in de omgeving. Je kunt meteen op pad gaan of heerlijk gaan relaxen bij het zwembad. In het park liggen wandelpaden naar watervallen, modderbronnen, geisers, hete zwavelbronnen en andere vulkanische verschijnselen.

 

Dag 11: vrije dag in Rincon de la Vieja
In Rincon is het prima mogelijk om op eigen houtje aan de wandel te gaan. Er zijn een aantal ‘trails’ uitgezet, die goed te volgen zijn. Af en toe is het flink klauteren, dus zorg voor goede wandelschoenen. Je komt onderweg borrelende modderputten tegen, maar gelukkig staan er hekjes voor!

 

Daarnaast kun je tijdens je verblijf in Rincon ook nog gaan paardrijden, de omgeving verkennen per mountainbike, een canopy tour proberen of met behulp van touwen, kabels en platformen in de rotswanden over de rivier zweven! Of neem een bad in een van de warme, zwavelhoudende bronnen! Natuurlijk kun je niet alle activiteiten die we hier noemen in twee dagen doen, dus als je wilt kun je altijd een extra nacht erbij boeken in deze lodge.

 

Dag 12: per 4×4 naar Manuel Antonio
Je rijd vandaag naar Manuel Anonio met je huurauto. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je meteen het Nationale Park gaan bezoeken of heerlijk gaan relaxen op een van de stranden. Dit park heeft een prachtige kustlijn, met witte zandstranden omringd door tropische regenwouden.

 

Dag 13: vrije dag in Manuel Antonio
Vandaag heb je genoeg tijd om het Nationaal Park Manuel Antonio te bezoeken. In de ochtend is het vaak rustiger in het park dan in de middag. Maar de keuze is aan jou. Houd er wel rekening mee dat het park om 16.00 uur sluit en iedereen om 15.00 uur verzocht wordt naar de uitgang te lopen. Door het park zijn verschillende wandelpaden uitgezet. Deze wandelingen komen langs prachtige baaien met bounty-achtige stranden.

 

Wil je liever dieren spotten dan is het mogelijk om bij de ingang een gids te huren. Samen ga je dan op zoek naar o.a. brulapen, kapucijnerapen, doodshoofdaapjes, luiaards, wasbeertjes en leguanen. Maar ook als je geen gids huurt, zul je bijna altijd wel enkele dieren spotten. De dieren in Manuel Antonio zijn minder schuw dan op andere plaatsen in Costa Rica. Het is ook mogelijk te snorkelen in de zee. In de omgeving van het park kun je prachtig wandelen, maar ook paardrijden, raften en zeilen.

 

Dag 14: per 4×4 naar Sierpe, inleveren huurauto, per boot naar de lodge
Vandaag moet je in ieder geval om 11:30 uur in Sierpe zijn, waar je de huurauto inlevert en de boot van de lodge al ligt te wachten. De boottocht is al een prachtig avontuur, door mysterieuze mangrove wouden. In de middag kom je aan bij de lodge, op tijd voor de lunch, en de rest van de middag ben je vrij, je kunt prachtige wandelingen maken in de omgeving!

 

Dag 15: excursie naar Corcovado National Park en/of Cano Island
Vandaag een vroeg ontbijt, er staat vandaag namelijk een tour door het Corcovado National Park en/of een boottrip naar Cano Island op het programma! In deze rondreis zit de 3-daagse bouwsteen naar Corcovado National Park, als er voldoende personen zijn (min 4 personen), maak je op dag 15 een combinatie van beide excursies. Als er minder dan 4 personen zijn, kun je kiezen tussen de twee excursies: Corcovado N.P. of Cano Island!

 

De excursie door het Corcovado National Park begint al om 06.00 met een korte tocht naar het San Pedrillo Estacion. Onderweg zul je al vele vogels zien en vooral ook horen. Hier maak je een wandeling door het park, waar vele dierensoorten leven, waaronder apen en prachtige kleurrijke macaws. Na de lunch is er nog tijd voor een wandeling voor je weer terugkeert naar de lodge.

 

Bij de trip naar Cano Island vertrek je vroeg in de ochtend voor een boottocht naar het eiland. Na aankomst kun je snorkelen en relaxen, na de lunch maak je onder begeleiding van de gids een wandeling over het eiland. In de middag keer je per boot terug naar de lodge, met een beetje geluk onder begeleiding van een school dolfijnen.

 

Dag 16: per boot terug naar Sierpe, transfer naar San José
Na het vroege ontbijt stap je rond 07.30 uur weer in de boot voor de terugtocht naar Sierpe. Daar word je opgehaald en naar San José gebracht.

 

Dag 17: naar Caribische kust, verblijf in Cahuita
Vandaag ga je naar de Caribische kust en reis je vanuit San José per interbus naar Cahuita. Vanaf San José is het ongeveer vijf uur rijden en je wordt afgezet bij je hotel in Cahuita.

 

Dag 18: vrije dag aan de Caribische kust
In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken onder begeleiding van een gids door het Cahuita National Park. Onderweg kun je heel veel vogels en hagedissen, vlinders, brulapen en de zeldzame drietenige luiaard zien. Je sluit de wandeling door jungle af met een snorkeltrip vanaf het strand bij het rif voor de kust van het park. Net iets verder, bij Manzanillo, komen in de maanden juli, augustus en september de reuzenschildpadden aan het strand om hun eieren te leggen.

 

Dag 19: vervoer per privé-auto met chauffeur via de grens naar Bocas del Toro
In de ochtend word je opgehaald bij je hotel voor de transfer naar Bocas del Toro, via de grens met Panama. Bij de grens word je geholpen bij de grensformaliteiten in Costa Rica. Hierna loop je over de brug naar Panama, waar je je paspoort laat stempelen. Vervolgens reis je verder per privé auto naar Almirante (circa 30 minuten) waar de boot naar Bocas vertrekt.

 

De tocht per snelle motorboot duurt circa 60 minuten. Je vaart over een van de oude kanalen, dwars door de mangrovewouden, die nog zijn aangelegd door de Banana Companies voor het vervoer van de bananen. Na aankomst in het stadje Bocas staat er weer iemand op je te wachten die je naar je hotel brengt en je allerlei tips en informatie kan geven over de mogelijkheden in Bocas del Toro op het eiland Colon.

 

Dag 20: vrije dag in Bocas del Toro
Vandaag kan je zelf kiezen wat je wilt doen. Een excursie om op zoek te gaan naar dolfijnen, snorkelen met prachtige vissen of lekker luieren op een tropisch strand is echter wat wij aanraden!

 

Dag 21: vlucht naar Panama-Stad, transfer naar hotel
Na deze dagen in Bocas del Toro vlieg je naar Panama-Stad. Aan het einde van de middag kun je net als alle Panamese bewoners heerlijk  wandelen over de nieuw aangelegde boulevard bij de vismarkt aan Avenue de Balboa. Hier zijn ook diverse visrestaurants te vinden.

 

Dag 22: vrije dag in Panama-Stad
Vandaag kun je zelf kiezen wat je wilt doen. Wij raden je echter zeker aan een bezoek te brengen aan Casco Viejo, het oude centrum van Panama-Stad. Naast de prachtige historische gebouwen vind je hier het lekkerste ijs van Panama bij Granclement icecreams.

 

Niet goedkoop maar wel overheerlijk! Ook een bezoek aan het Panama Kanaal mag natuurlijk niet ontbreken! Het bezoekerscentrum bij de sluizen van Mirafores biedt een mooi uitzicht op de passerende vracht- en cruiseschepen. Mocht je tijd over hebben dan raden we het Parque Natural Metroplitano aan, waar prachtige wandelingen in de natuur te maken zijn.

 

Dag 23: transfer naar vliegveld, vertrek Panama-Stad
Na twee dagen in Panama-Stad is het tijd om de koffers in te pakken en word je naar het internationale vliegveld van Panama-Stad gebracht.

 

Dag 24: aankomst

Prijs vanaf € 2685,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 26 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider