headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Costa Rica & Nicaragua rondreis: natuur & koloniale steden

San José - Tortuguero – La Fortuna - Rincon de la Vieja - León - Granada - Monte Verde - Samara - Manuel Antonio - San José

20 dagen, 19 nachten

Prijs vanaf € 1925,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Costa Rica & Nicaragua rondreis

Costa Rica Nicaragua rondreis

Combineer de prachtige regenwouden en nevelwouden van Costa Rica met de koloniale steden van onontdekt Nicaragua!

Reis langs actieve vulkanen en mangrovebossen, maak een prachtige boottocht naar Tortuguero en reis per huurauto naar La Fortuna en Rincon de la Vieja. Dan ga je naar Peñas Blancas, de grensplaats tussen Costa Rica en Nicaragua, en passer je de grens: op naar Nicaragua! Je reist weer per huurauto; eerst naar de koloniale stad Léon en de prachtige stad Granada. Weet terug in Costa Rica ontdek je de prachtige stranden van Samara en het Nationale Park Manuel Antonio. Dit park heeft een prachtige kustlijn, met witte zandstranden omringd door tropische regenwouden. Ga hier op zoek naar o.a. brulapen, kapucijnapen, doodshoofdaapjes, luiaards, wasbeertjes en leguanen!


Dag 1: vertrek, aankomst in San Jose, transfer naar hotel
Dag 2: vrije dag in San José
Dag 3: per bus en boot naar Tortuguero Nationaal Park
Dag 4: Tortuguero Nationaal Park
Dag 5: per boot terug naar Guapiles, pick-up huurauto, naar La Fortuna
Dag 6: vrije dag in La Fortuna
Dag 7: per 4×4 naar Rincon de la Vieja
Dag 8: vrije dag in Rincon de la Vieja
Dag 9: Per 4X4 jeep naar grens met Nicaragua (Peñas Blancas), ‘meet & greet’, 11.00 ophalen auto, via Basilica of Diriamba naar León, accommodatie Hotel Austria
Dag 10: vrije dag in León, accommodatie Hotel Austria
Dag 11: van León via de vulkaan Masaya naar Granada, accommodatie Hotel Con Corazon
Dag 12: vrije dag Granada, accommodatie hotel Con Corazon
Dag 13: per auto naar grens met Costa Rica, ophalen 4×4 Jeep, naar Monteverde, accommodatie Valle Campanas
Dag 14: vrije dag in Monteverde
Dag 15: per 4×4 naar Samara
Dag 16: vrije dag in Samara
Dag 17: per 4×4 naar Manuel Antonio
Dag 18: vrije dag in Manuel Antonio
Dag 19: naar San José, inleveren van de auto op het vliegveld, vertrek vlucht uit San José
Dag 20: aankomst

Prijs vanaf € 1925,- p.p.

Inbegrepen: 8 hotelovernachtingen op basis van logies, 10 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, 2 x lunch, 2 x diner, transport per bus en boot vanaf San Jose naar Tortuguero en terug naar Guapiles, transfer van het vliegveld naar hotel in San Jose, excursie naar het dorpje Tortuguero en een bootexcursie door het Tortuguero Nationaal Park in internationale groep,

Autohuur Costa Rica: 10 dagen autohuur Suzuki Jimmy 4×4 (of gelijkwaardig) inclusief verzekeringen & onbeperkt aantal kilometers, uitgebreid informatiepakket en kaart van Costa Rica, diensten van Nederlandstalige agent ter plaatse.
Autohuur Nicaragua: ‘meet & greet’ aan de grens bij aankomst, 5 dagen autohuur categorie A (Toyota Yaris of gelijkwaardig) inclusief onbeperkt aantal kilometers en inclusief LDW verzekering tegen schade & diefstal, pick-up en drop-off fee voor de auto en praktische reisinformatie met tips voor onderweg.

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, lokale belastingen voor de autohuur, deposit voor autohuur en brandstof voor de auto, Nicaragua: eigen risico verzekering voor de auto, overige maaltijden, eventuele excursies, fooien, entreegelden en persoonlijke uitgaven.

 

Let op: lees ook de algemene voorwaarden autohuur Costa Rica en de algemene voorwaarden autohuur Nicaragua.

Tijdens onze individuele rondreizen door Costa Rica & Nicaragua verblijf je in kleine, zeer sfeervolle hotels, je kamer heeft een  eigen badkamer met toilet/douche op de kamer. In een aantal plaatsen bieden we meerdere categorieën hotels aan, zodat je kunt kiezen tussen ‘standaard’ of ‘comfort’.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Costa Rica en onze hotels in Nicaragua!

La Fortuna: Eco Termales Hotsprings

Prijs € 47,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Costa Rica excursie, ecotermales Fortuna

Maak kennis met de heerlijke ‘heet water baden’ (hotsprings) van de Arenal Vulkaan in Eco Termales Fortuna. Dit complex beschikt over diverse baden die onderling verschillen qua temperatuur, maar allemaal verwarmd worden door de vulkaan. (meer…)

Monteverde: Don Juan Coffee Tour

Prijs € 38,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Costa Rica excursie, Don Juan coffee tour

Een unieke kans om de historie van de koffieindustrie van Costa Rica te leren kennen en het proces van koffieplantje tot kopje koffie mee te maken. Deze excursie wordt in een internationaal gezelschap gemaakt, onder begeleiding van een gids. (meer…)

Monteverde: canopy in Selvatura Park!

Prijs € 66,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Costa Rica excursie, Monteverde canopy

Het Selvatura Park ligt in het Monteverde Cloud Forest, in dit park organiseert men diverse excursies en tours. Een van de meest populaire excursies is een canopy tour (ook wel ‘ziplineride’ genoemd!). (meer…)

Monteverde: Treetop Walkways in Selvatura Park

Prijs € 47,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Costa Rica excursie, Monteverde Treetop Walkways

Tijdens deze excursie wandel je over bruggen langs de toppen van de bomen. De Treetop Walkways hebben een totale lengte van circa 3 km en bevinden zich hoog bovenin het Cloud Forest. (meer…)

San Jose: raften op de Rio Pacuare

Prijs € 137,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Costa Rica excursie, raften

De Rio Pacuare is een van de mooiste rivieren voor een dagtrip. Je vaart tijdens deze rafting trip dwars door het oerwoud, een bijzondere ervaring. In de morgen word je opgehaald bij je hotel in San Jose en per busje naar de verzamelplaats gebracht. (meer…)

Granada: boottocht langs Las Isletas de Granada

Prijs € 47,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Nicaragua excursie-boottocht Las Isletas

Om 09.00 uur word je opgehaald en naar de haven gebracht om in te checken voor de Isletas tour, een 2 uur durende boottocht langs de Isletas de Granada in het Lago Nicaragua. (meer…)

Granada: Mombacho krater wandeling

Prijs € 53,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Nicaragua excursie, Mombacho

Rond 08.00 word je opgehaald voor de excursie naar het Volcán Mombacho Nationaal Park. Een 4-wheeldrive-truck brengt je naar de top van deze indrukwekkende vulkaan. Onderweg rijd je door prachtig tropisch regenwoud.

 

Een goed onderhouden wandelpad, dwars door weelderige begroeiing, (meer…)

Leon: naar de Cerro Negro vulkaan

Prijs € 52,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Nicaragua excursie, cerro negro sandboarden

De beklimming van de Cerro Negro vulkaan is een indrukwekkende ervaring. Samen met een gids waag je je aan de klim, die voor iemand met een normale conditie goed te doen is. Deze vulkaan is nog actief en helemaal bedekt met zwart vulkanisch gesteente. (meer…)

Dag 1: vertrek, aankomst in San Jose, transfer naar hotel
Na aankomst op de luchthaven van San José word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar je hotel gebracht. Na zo’n lange vliegreis is het fijn dat er iemand op je staat te wachten om je naar je hotel te brengen. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je nog even de stad in, of lekker relaxen bij het gezellige hotel.

 

Dag 2: vrije dag in San José
Vandaag kun je beginnen met het kennismaken met Costa Rica! Bezoek bijvoorbeeld het National Theatre en La Plaza de la Cultura. Het Museo Nacional de Costa Rica geeft je een goed beeld van de geschiedenis van Costa Rica. Daarnaast kun je heerlijk rondsnuffelen op de Mercado central de grootste markt van San José. Het is ook mogelijk een excursie naar de Póas vulkaan te boeken, een actieve vulkaan net buiten San José. Kijk in het tabblad excursies voor de mogelijkheden.

 

Dag 3: per bus en boot naar Tortuguero Nationaal Park
Je wordt ’s morgens vroeg opgehaald in je hotel in San Jose. Onderweg stop je voor een echt Costaricaans ontbijt met natuurlijk gallo pinto. Na het ontbijt rijd je verder naar La Pavona of Caño Blanco (afhankelijk van de waterstand). Hier ligt de boot te wachten voor de tocht naar Tortuguero; een prachtige boottocht van ca. 2 uur door rivieren, kanalen en binnenmeren. In de middag breng je een bezoek aan het sfeervolle Caribische dorpje Tortuguero. ’s Avonds dineer je gezellig met het internationale gezelschap. Als je nog energie hebt, kun je bij de receptie eventueel nog een nachtwandeling bijboeken.

 

Dag 4: Tortuguero Nationaal Park
In de ochtend loop je samen met de gids door de tuin van het hotel en krijg je uitleg over de verschillende planten die hier groeien. Onderweg breng je een bezoek aan het ‘ranarium’, waar gifkikkertjes worden gehouden. In de middag maak je een boottocht door Tortuguero Nationaal Park. Je ziet bijna altijd wel apen en vele vogelsoorten, en met een beetje geluk zie je ook luiaards en krokodillen.

 

Tussen de middag kun je relaxen aan het zwembad of een boek te lezen in de tuin.
In de maanden juli/augustus/september is het mogelijk om een bezoek brengen aan het strand in de hoop één van de schildpadden te zien die `s nacht het strand op komen om eieren te leggen. Deze excursie kun je bij de receptie van het hotel boeken.

 

Dag 5: per boot terug naar Guapiles, pick-up huurauto, naar La Fortuna
Na het ontbijt ga je per boot terug naar La Pavona of Caño Blanco. Hier kun je de 4×4 Jeep oppikken en nog dezelfde middag doorrijden naar  La Fortuna (ca. 4 uur rijden). In de middag kom je aan in het plaatsje La Fortuna, aan de voet van de Arenal. De Arenal is een 1.633 meter hoge vulkaan met een volmaakte kegelvorm.

 

Dag 6: vrije dag in La Fortuna
Je kunt vandaag mooie wandelingen in de omgeving maken, het stadje bezoeken of lekker uitrusten in de heetwaterbaden van Tabacon. Er is voor ieder wat wils.

 

Dag 7: per 4×4 naar Rincon de la Vieja
Vandaag  reis je verder naar Rincon de la Vieja. Dit nationale Park ligt rondom de nog actieve vulkaan Rincon de la Vieja (1.895m). De lodge is goed bereikbaar met je huurauto, alleen het laatste stukje is over een onverharde weg. Hier krijg je een introductie van de lodge, een kaartje van de omgeving en informatie over de wandelingen in de omgeving. Je kunt meteen op pad gaan of heerlijk gaan relaxen bij het zwembad. In het park liggen wandelpaden naar watervallen, modderbronnen, geisers, hete zwavelbronnen en andere vulkanische verschijnselen.

 

Dag 8: vrije dag in Rincon de la Vieja
In Rincon is het prima mogelijk om op eigen houtje aan de wandel te gaan. Er zijn een aantal ‘trails’ uitgezet, die goed te volgen zijn. Af en toe is het flink klauteren, dus zorg voor goede wandelschoenen. Je komt onderweg borrelende modderputten tegen, maar gelukkig staan er hekjes voor! Daarnaast kun je tijdens je verblijf in Rincon ook nog gaan paardrijden, de omgeving verkennen per mountainbike, een canopy tour proberen of canyoning (met behulp van touwen, kabels en platformen in de rotswanden over de rivier zweven!)  of een bad nemen in een van de warme, zwavelhoudende bronnen!

 

Natuurlijk kun je niet alle activiteiten die we hier noemen in twee dagen doen, dus als je wilt kun je altijd een extra nacht erbij boeken in deze lodge.

 

Dag 9: Per 4X4 jeep naar grens met Nicaragua (Peñas Blancas), ‘meet & greet’, 11.00 ophalen auto, via Basilica of Diriamba naar León
Vandaag reis je naar Peñas Blancas, de grensplaats tussen Costa Rica en Nicaragua, waar je de auto inlevert. Na het passeren van de grens (ca. 500 meter tussen de twee immigratiekantoren) staat aan de Nicaraguaanse kant de nieuwe huurauto op je te wachten. Er staat een medewerker van onze lokale vertegenwoordiger op je te wachten om je te helpen en wegwijs te maken in Nicaragua. We adviseren je om de grens zo vroeg mogelijk te passeren; Peñas Blancas  is de belangrijkste grensovergang en wordt gedurende de dag steeds drukker. Je rijdt naar de koloniale stad Léon.

 

León was de eerste hoofdstad van Nicaragua maar werd verlaten vanwege aardbevingen en vulkaanuitbarstingen, en opnieuw gevestigd op de huidige locatie, zo´n 30 kilometer ten westen. De verlaten stad verdween uiteindelijk onder de aarde en werd pas in 1967 ontdekt. De ruïnes werden in 2000 door de UNESCO verklaard tot cultureel erfgoed. Onderweg kun je nog een bezoek brengen aan de Basilica of Diriamba en de ruïnes van León Viejo. León Viejo biedt veel interessante informatie over de historie van Nicaragua. Vanaf de plek waar vermoedelijk het kasteel was, heb je een prachtig uitzicht over het enorme meer van Xolotlan.

 

Dag 10: vrije dag in Léon
Vandaag geen reisdag, dus kun je relaxen bij het hotel of León verder ontdekken. We raden je aan te lunchen in CocinArte, waar je heerlijke lokale en internationale gerechten kunt proberen. Het is bovendien een van de weinige vegetarische restaurants van Nicaragua! Je vindt Cocinarte ten noorden van de Laborio kerk. In de middag kun je zelf door het koloniale centrum van de stad wandelen. Je bezoekt de grootste kathedraal van Centraal-Amerika, een museum (bijvoorbeeld het museum van hedendaagse Latijns-Amerikaanse kunst), historische muurschilderingen, kleurrijke kerken en andere indrukwekkende koloniale bouwkunsten die León rijk is.

 

Dag 11: van Léon via de vulkaan Masaya naar Granada
Na het ontbijt rijd je met de huurauto naar de andere prachtige koloniale stad van Nicaragua: Granada (ca. 160 km, drie uur rijden). Onderweg kun je een stop maken bij de beroemde markt van Masaya. Op deze oude markt maak je kennis met de folklore van Nicaragua. Hier vind je diverse typische Nicaraguaanse handgemaakte waren zoals: hangmatten, sigaren, schilderijen en juwelen. Vervolgens kun je het Nationaal Reservaat Vulkaan Masaya bezoeken, je kunt tot aan de rand van de actieve krater rijden, die kleine groene papegaaien genaamd Chocoyos huisvest.

 

Dag 12: vrije dag in Granada
Vandaag heb je tijd om de prachtige stad Granada en de omgeving te bezoeken. Je kunt er zelf op uit trekken met de auto, of een van de optionele excursies bijboeken (zie tabblad ‘Excursies’ hierboven). Zo kun je een bezoek brengen aan Las Isletas de Granada of het Nationale Park Volcan Mombacho. Deze indrukwekkende vulkaan is omgeven met tropisch regenwoud. Je zult versteld staan van het spectaculaire uitzicht over Granada en de eilandjes! Ook heb je de mogelijkheid om een van de wandelroutes te volgen.

 

Dag 13: van Granada naar Peñas Blancas, inleveren & ophalen huurauto, per 4×4 naar Monteverde
Vandaag is de laatste dag van je Nicaragua avontuur. Hierna rijd je naar Peñas Blancas, hier lever je de huurauto bij de grens in. Aan de andere kant van de grens haal je de nieuwe huurauto op en vervolg je jouw reis door Costa Rica. Vandaag reis je naar de nevelwouden van Monteverde.

 

Dag 14: vrije dag in Monteverde
Bezoek vandaag een van de privé-reservaten of maak een avontuurlijk uitstapje naar het beroemde hangbruggen systeem `sky-walk` of de opwindende `sky-trek’ (canopy tour). Ook vind je hier een van de mooiste vlindertuinen en een slangentuin. Je kunt de dag invullen zoals je zelf wil, er is genoeg te doen en te zien. Neem een kijkje hierboven in het tabblad Excursies voor de mogelijkheden!

 

Dag 15: per 4×4 naar Samara
Na dit prachtige ‘natuurlijke’ verblijf in de bergen, reis je verder naar de prachtige stranden van Samara. In dit rustige plaatsje kun je even bijkomen van alle indrukken en lekker luieren aan het strand. Als je op tijd aankomt, heb je vandaag misschien nog tijd om van het strand te genieten!

 

Dag 16: vrije dag in Samara
Samara is een heel relaxed dorpje met slechts een hoofdstraat, een paar winkeltjes en restaurantjes. Leg je handdoek in het zand, of duik in een hangmat onder een palmboom, meer heb je niet nodig vandaag! Samara staat bekend als het veiligste strand van Costa Rica, doordat het rif de kust beschermt. Op deze vrije dag kun je heerlijk uitrusten bij het zwembad of op het strand. Je kunt natuurlijk ook gaan duiken of snorkelen voor de kust.

 

Niets hoeft, alles mag!  Je kunt ook de stranden in de omgeving verkennen. Even ten zuiden ligt Puerto Carillo, een baai met een prachtig strand met lichtgroene palmbomen en vrijwel geen bebouwing. Alleen aan de zuidpunt liggen wat restaurantjes en hotels. Ook hier weer een hele ruige branding, heerlijk om te surfen! Iets naar het noorden ligt Ostional, waar van april tot december zeeschildpadden eieren afzetten op het strand (met een piek in augustus en september).

 

Dag 17: per 4×4 naar Manuel Antonio
Na twee dagen relaxen gaat de reis verder naar het Nationale Park Manuel Antonio. Dit park heeft een prachtige kustlijn, met witte zandstranden omringd door tropische regenwouden. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je meteen het Nationale Park gaan bezoeken of heerlijk gaan relaxen op een van de stranden buiten het park.

 

Dag 18: vrije dag in Manuel Antonio
Vandaag heb je genoeg tijd om het Nationaal Park Manuel Antonio te bezoeken. In de ochtend is het vaak rustiger in het park dan in de middag. Maar de keuze is aan jou. Houd er wel rekening mee dat het park om 16.00 uur sluit en iedereen om 15.00 uur verzocht wordt naar de uitgang te lopen. Door het park zijn verschillende wandel paden uitgezet. Deze wandelingen komen langs prachtige baaien met bounty-achtig stranden. Wil je liever dieren spotten dan is het mogelijk om bij de ingang een gids te huren.

 

Samen ga je dan op zoek naar o.a. brulapen, kapucijnerapen, doodshoofdaapjes, luiaards, wasbeertjes en leguanen. Maar ook als je geen gids huurt, zul je bijna altijd wel enkele dieren spotten. De dieren in Manuel Antonio zijn minder schuw dan op andere plaatsen in Costa Rica. Het is ook mogelijk te snorkelen in de zee. In de omgeving van het park kun je prachtig wandelen, maar ook paardrijden, raften en zeilen.

 

Dag 19: naar San José, inleveren van de auto op het vliegveld, vertrek vlucht uit San José
Op de laatste dag van deze prachtige rondreis lever je de huurauto weer in op de luchthaven van San Jose.

 

Dag 20: aankomst in Amsterdam

Prijs vanaf € 1925,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 26 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider