headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Costa Rica Familie-reis: op avontuur met je gezin!

San José - Tortuguero – Puerto Viejo - La Fortuna - Rincon de la Vieja - Samara - Monteverde - Manuel Antonio - Corcovado - San Gerardo de Dota - San José

25 dagen, 24 nachten

Prijs vanaf € 2775,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Costa Rica Family-reis

Costa Rica Familie-reis

Ga op avontuur met je gezin; in Costa Rica vind je voor iedereen wat wils! Jullie verblijven in het Tortuguero Nationaal Park, een soort mini-Amazone gebied aan de Caribische zee, om dieren te spotten. De brulapen hoor je al van grote afstand! Ook andere apen, papegaaien, gifkikkertjes en vele andere mooie gekleurde vogels komen jullie tegen. Wel goed opletten! In Monteverde en La Fortuna beklimmen jullie een vulkaan, lopen jullie over bruggen langs te toppen van de bomen en kan er ge-ziplined worden! Op grote hoogte met een flinke snelheid aan een kabel door het regenwoud vliegen. Natuurlijk heeft Costa Rica ook verschillende mooie stranden. Even lekker bijkomen na al die actie of toch weer op pad om dolfijnen te gaan spotten?

 

Deze reis is een VOORBEELDREIS! Om een idee te geven wat een complete rondreis, ideaal als family-reis, kost hebben we deze voorbeeldreis samengesteld uit onze BOUWSTENEN. Je reist per eigen huurauto, alle verzekeringen zijn inclusief. Enkele van de lodges onderweg zijn alleen per boot bereikbaar! Je maakt wandelingen, boottochten en jullie verblijven aan het strand; kortom: alles erop & eraan! Heb je minder tijd of een lager budget? Jullie kunnen de reis helemaal naar wens aanpassen: met onze bouwstenen kun je altijd je eigen reis helemaal ZELF SAMENSTELLEN. Andere routes & aanpassingen zijn daardoor natuurlijk eenvoudig mogelijk.

 


dag 1  vertrek, aankomst in San Jose, transfer naar hotel
dag 2  vrije dag in San Jose
dag 3  per bus en boot naar Tortuguero Nationaal Park
dag 4  Tortuguero Nationaal Park
dag 5  per boot terug naar Guapilles, start autohuur Toyota Fortuner 4×4, naar Puerto Viejo
dag 6  vrije dag in Puerto Viejo
dag 7  per 4×4 naar La Fortuna
dag 8  vrije dag in La Fortuna
dag 9  per 4×4 jeep naar Rincon de la Vieja
dag 10 vrije dag in Rincon de la Vieja
dag 11 per 4×4 jeep naar Samara
dag 12 vrije dag in Samara
dag 13 vrije dag in Samara
dag 14 per 4×4 jeep naar Monteverde
dag 15 ‘canopy-tour’ (2,5 tot 3 uur) in Selvature Park Monteverde
dag 16 per 4×4 jeep naar Manuel Antonio
dag 17 vrije dag in Manuel Antonio
dag 18 per 4×4 naar Ojochal
dag 19 per 4×4 naar Sierpe, parkeren van de auto, per boot naar de lodge
dag 20 tour Corcovado National Park
dag 21  tour Cano Island
dag 22 per boot terug naar Sierpe, ophalen auto, per 4×4 naar San Gerardo de Dota
dag 23 ‘Quetzal’-excursie, per 4×4 naar San Jose
dag 24 per 4×4 naar het vliegveld, inleveren van de jeep bij het vliegveld, vertrek uit San Jose
dag 25 aankomst

Prijs vanaf € 2775,- p.p.

Inbegrepen: 23 overnachtingen in hotels & lodges inclusief ontbijt, in Tortuguero ook: 2 x lunch, 2 x diner, transport per bus en boot vanaf San Jose naar Tortuguero en terug naar Guapiles, excursie naar het dorpje Tortuguero en een bootexcursie door het Tortuguero Nationaal Park in internationale groep, bij Corcovado obv vol pension en een tour naar Corcovado NP en Cano Island. Verder: aankomsttransfer van het vliegveld naar hotel in San Jose & op de laatste dag van het hotel terug naar het vliegveld, 19 dagen jeephuur Grand Vitara 4×4 (of gelijkwaardig) inclusief verzekeringen & onbeperkt aantal kilometers & GPS, Quetzal-wandeling met gids in San Gerardo, en verder: informatiepakket en kaart van Costa Rica en diensten van Nederlandstalige agent ter plaatse.

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, borg voor autohuur, brandstof voor de auto, overige maaltijden, eventuele overige excursies, fooien en entreegelden (indicatie ca. 15 USD per park voor Tortuguero, Rincon en Manuel Antonio).

Tijdens onze individuele rondreizen door Costa Rica verblijf je in kleine, zeer sfeervolle hotels met een eigen badkamer op je kamer. Vaak hebben de hotels een zwembad! In San Jose verblijf je in een prima middenklasse hotel, centraal gelegen.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Costa Rica!

Na aankomst beginnen jullie met onze Easy Landing San Jose, jullie worden opgewacht op de luchthaven en naar jullie hotel gebracht, waar jullie twee nachten verblijven. Na zo’n lange vliegreis is het fijn dat er iemand op je staat te wachten om je naar je hotel te brengen. Vanuit hier is het mogelijk om de reis meteen avontuurlijk te beginnen met een raft excursie.

 

Costa Rica-Tortuguero, spidermonkeyVanuit San Jose reizen jullie naar de brulapen en schildpadden in het Tortuguero National Park aan de Caribische zee. In dit ‘mini-Amazonegebied’, met lagunes, smalle kanalen, binnenmeren en rivieren in secundair regenwoud vind je een zeer gevarieerd dierenleven, jullie zien bijna altijd wel apen, vele vogelsoorten en gifkikkertjes. Jullie verblijven in een sfeervolle en comfortabele eco-lodge, middenin de jungle, direct aan de kanalen van het Nationale Park, alle maaltijden zijn inbegrepen.

 

Na enkele dagen in Tortuguero reizen jullie per boot en bus naar Guapiles waar rond lunchtijd jullie huurauto klaarstaat, zodat jullie dezelfde middag nog door kunt rijden naar het Caraibische strand van Puerto Viejo! Puerto Viejo heeft verschillende leuke uitgaansmogelijkheden en lange stranden. Hier vind je veel surfers die op de hoge golven afkomen, die breken op het rif voor de kust. De stranden zijn heel mooi en schoon, maar ook ruig en wild, dus kijk uit waar je gaat zwemmen want de stroming is soms heel sterk!

 

Costa Rica hotels, Fortuna, Lomas del Volcan

Hierna reis je verder naar La Fortuna, aan de voet van de Arenal, een 1.633 meter hoge vulkaan, die jullie ook kunnen beklimmen. Een prachtige omgeving!

 

Na enkele dagen reizen jullie richting de borrelende modderbronnen in de jungle van Rincon de la Vieja. Dit park ligt rondom een nog actieve vulkaan, hier vind je prachtige watervallen, modderbronnen, geisers, hete zwavelbronnen en andere vulkanische verschijnselen. Het is hier ook mogelijk een bad te nemen in een van de warme, zwavelhoudende bronnen. Je verblijft hier op een prachtige hacienda!

Costa Rica-Samara, strand

 

Dan dalen jullie af naar de kust en verblijven jullie enkele dagen aan het palmenstrand van Samara. In dit rustige plaatsje kunnen jullie even bijkomen van alle indrukken en heerlijk luieren aan het strand.

 

Op naar de nevelwouden van Monteverde! Hier kunnen jullie over loopbruggen van platform naar platform lopen, in de toppen van de bomen in het nevelregenwoud. Of zoek echt de adrenaline op met ziplinen, aan een kabel op grote hoogte door het regenwoud vliegen!

 

Na twee dagen gaat jullie reis verder naar Manuel Antonio, perfecte combinatie van natuur & strand. Dit park heeft een prachtige kustlijn, met witte zandstranden omringd door tropische regenwoud. Je kunt hier vele aapsoorten aantreffen, zoals brulapen en capucijnapen. In de prachtige omgeving van het park kun je paardrijden, raften en zeilen, en het is ook mogelijk te snorkelen in de zee.

Costa-Rica-hotels-Rancho-Corcovado

Vervolgens reizen jullie door naar Sierpe waar je de huurauto parkeert. Hiervandaan gaan jullie per boot naar het Corcovado National Park, het grootste park van Costa Rica en de woonplaats van vele apen en prachtige kleurrijke macaws. Ook maak je hier een tocht naar Cano Island. Jullie verblijven in een sfeervolle eenvoudige lodge en kunnen prachtige wandelingen maken in de omgeving!

 

Onderweg terug naar San Jose maak je nog een laatste stop, je bezoekt op ongeveer 80 kilometer van San José, in de vallei van de Rio Savegre, het Los Quetzales National Park, leefgebied van vele vogels waaronder de prachtige Quetzal.  Hier maak je een avontuurlijke wandeling met een gids: op zoek naar de Quetzal. Tijdens deze wandeling zal je vele soorten tropische vogels spotten, waaronder kolibries en misschien ook toekans en de kleurrijke Quetzal! Na deze excursie brengt de gids je terug naar je lodge, en na het ontbijt is het tijd om aan terugreis te gaan denken.

 

Op de laatste dag van deze prachtige rondreis rijd je terug naar San Jose, waar je de huurauto kunt inleveren bij het hotel.

Prijs vanaf € 2775,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 26 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider