ballonnen

Welke impact heeft het virus op reizen?

Corona & Reizen

We bevinden ons op het moment in de unieke situatie dat wereldwijd landen gesloten zijn vanwege de Corona crisis. Er is veel onzekerheid wanneer welke landen toeristen weer gaan verwelkomen of dat de Nederlandse overheid aangeeft dat het weer prima is om te gaan reizen.

Om duidelijkheid & zekerheid te verschaffen omtrent het coronavirus en je reis hierbij een overzicht.

Als OutSight nemen we contact met je op wanneer je een reis bij ons geboekt hebt. Gezien de huidige situatie rondom het coronavirus en de nationale maatregelen van al onze bestemmingen is de kans dat je dit jaar de reis nog kunt maken zoals geboekt minimaal. Samen zoeken we naar de best mogelijke oplossing. De beperkingen, regels en richtlijnen veranderen per week, soms per dag. We houden alles nauw in de gaten en nemen uiterlijk 14 dagen voor je geplande vertrek contact met je op.  

Onder welke voorwaarden

Welke van onze bestemmingen zijn veilig te bezoeken?

Wij houden de reisadviezen per bestemming dagelijks in de gaten. Wij kijken hiervoor naar de informatie die wordt verschaft vanuit het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en de overkoepelende reisbrancheorganisatie ANVR. Verder kijken we ook naar wat de lokale regeringen in de bestemmingen. Wat wordt daar gedaan, wat zijn de bepalingen en wat kan wel en wat kan niet.  

Vanuit de Nederlandse overheid staan alle landen buiten Europa op dit moment nog op code oranje. Dat betekent dat het ministerie adviseert om enkel landen binnen de EU (Schengen) te reizen. Buiten de EU zijn er inmiddels een aantal landen die weer internationale reizigers verwelkomen. Echter zolang het reisadvies vanuit het Ministerie van Buitenlandse zaken voor deze landen nog op ‘oranje’ staat is reizen naar die landen nog niet mogelijk.

Zodra een land de code geel of zelfs groen heeft is reizen weer mogelijk mits je rekening houdt met de lokaal geldende maatregelen. Voor een overzicht van deze landen kun je hier kijken. 

rondom Corona & Reizen

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je met vragen zit omtrent je geboekte reis. Het kan ook zijn dat je nog graag op reis wilt. Wat zijn dan zaken waar je tegenaan loopt. We proberen deze hier te beantwoorden.

7 garanties

Kan ik al weer op reis?

Zodra een bestemming op code oranje of groen staat kun je weer reis naar dat land. Je wilt echter wel met een gerust hart op reis kunnen. Voor nieuw geboekte reizen hebben wij daarom een aantal garanties in het leven geroepen:

  • Omboeken / annuleren / Geen wijzigingskosten

Voor alle nieuw geboekte reizen geldt dat je tot 30 dagen voor vertrek bij ons kosteloos de reis kunt annuleren of omboeken. 

  • Betalen

De totale reissom hoeft pas 30 dagen voor vertrek bij ons voldaan te zijn. 

  • Repatriëren

Mocht er lokaal iets gebeuren waardoor je terug naar Nederland gehaald moet worden zetten wij alles op alles om dit voor je te regelen. 

  • Geen prijsverhoging 2021

Verplaats je jouw reis van 2020 naar een andere datum in 2021 dan garanderen wij dat de prijs die reis gelijk blijft. 

  • 24/7 bereikbaar

Voor al je vragen zijn wij 24/7 bereikbaar zowel telefonisch, via app en/of e-mail. 

  • Gezondheidsrisico’s

We houden de lokale hygiëne maatregelen en virusvoorschriften nauwlettend in de gaten samen met onze lokale partners. Samen zorgen we er voor dat de gezondheidsrisico voor jou als reiziger tot een minimum worden beperkt.  

  • Proactieve communicatie

We houden je proactief op de hoogte van eventueel veranderende situaties die van invloed kunnen zijn op je reis.