headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Hoe werkt het in Costa Rica?

Jouw reis door Costa Rica

Costa Rica kaart

 

Je rondreis door Costa Rica begint meestal in de hoofdstad San Jose (1), deze stad ligt precies in het midden van het land. Costa Rica is echt een natuurland en een bezoek aan enkele van de vele Nationale Parken zoals Tortuguero (2), een soort mini-Amazone gebied aan de Caraibische kust, het natuurpark Rincon (5) rondom de nog actieve vulkaan Rincon de la Vieja in het Noordwesten, het Corcovado National Park op het schiereiland Osa Peninsula en/of Manuel Antonio (7), een klein en populair National Park aan de Pacific is dan ook een must! Of boek de bouwsteen ‘de vulkaan en het nevelwoud’, je bezoekt dan El Arenal bij La Fortuna (3)  & het Monteverde nevelwoud (4).

 

Het is in Costa Rica heel goed mogelijk om zelf per auto rond te reizen. En als je geen zin hebt om zelf auto te rijden, dan zijn de individuele reizen per interbus perfect. Deze (particuliere) bussen vertrekken vanaf de hotels, een speciale service voor reizigers in Costa Rica. Dit is erg handig, je wordt bij het hotel opgehaald en ook weer bij je volgende hotel afgezet. Geen gesleep met bagage, en/of transfers naar het busstation!

Tot slot is het natuurlijk heerlijk om je reis door Costa Rica af te sluiten met een strandverlenging. Costa Rica heeft honderden stranden zowel aan de Caribische als de Pacifische kust, zoals bijvoorbeeld Samara(6) aan de Pacific of Cahuita & Puerto Viejo(8) aan de Caraïbische kust. het land is niet groot en goed te bereizen, je kunt heel veel zien in twee weken!

 

Costa Rica combineren met Panama?
Heb je langer de tijd? Panama is prima te combineren met Costa Rica, je kunt gemakkelijk de grens passeren. Panama  is vooral bekend om het Panamakanaal, maar dit Midden-Amerikaanse land heeft nog heel wat meer te bieden! Het land heeft een enorme variatie: prachtige tropische regenwouden, vele vogelsoorten, het cosmopolitische stadsleven in modern Panama Stad, het koloniale, oude centrum Casco Antiguo en de prachtige stranden op de eilanden van San Blas en Bocas del Toro.

Vanuit Cahuita of Puerto Viejo in Costa Rica kun je bij OutSight een privétransfer naar de grens met Panama boeken. Als je in Costa Rica per huurauto rondrijdt, kun je ook zelf met de auto naar de grens met Panama rijden, en de auto hier achterlaten terwijl jij een paar dagen in Panama verblijft.  Er is een bewaakte parkeerplaats voor enkele dollars per dag.  Onze Panama bouwstenen beginnen bij de grens tussen Costa Rica en Panama; het plaatsje Sixaola. Hier word je opgevangen door onze vertegenwoordiger en naar je eerste verblijfplaats gebracht!

 

Costa Rica combineren met Nicaragua?
De meeste OutSight reizigers combineren hun Nicaragua rondreis met een bezoek aan Costa Rica. Je kunt bijvoorbeeld vliegen naar Managua in Nicaragua en daar je rondreis te beginnen om vervolgens door te steken naar Costa Rica. Het is ook mogelijk tijdens je reis door Costa Rica een paar dagen naar Nicaragua te gaan en weer terug te keren naar Costa Rica. Een aantal van onze bouwstenen in Nicaragua beginnen en/of eindigen bij de grens zodat er vele mogelijkheden zijn!

 

Alle in het reisaanbod vermelde prijzen zijn per persoon o.b.v. 2 personen en bij boeking van min. 2 personen. Prijzen zijn exclusief hoogseizoentoeslagen (tenzij anders vermeld).

 

Alle informatie op onze website is onder voorbehoud van wijzigingen en/of typefouten. Aan de informatie en de prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. 

Reisvoorstel aanvragen
close slider