headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Tortuguero National Park: brulapen en schildpadden aan de Caribische zee

San José - Tortuguero Nationaal Park – San José

3 dagen, 2 nachten

Prijs € 355,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Costa Rica bouwsteen, Torteguerro

Costa Rica bouwsteen Tortuguero

Tijdens deze avontuurlijke bouwsteen bezoek je vanuit San José het indrukwekkende Tortuguero Nationaal Park, een soort mini-Amazone gebied aan de Caribische zee, met lagunes, smalle kanalen, binnenmeren en rivieren in secundair regenwoud. Tortuguero heeft een zeer gevarieerd dierenleven, je ziet bijna altijd wel apen, vele vogelsoorten en gifkikkertjes.

 

In de maanden juli, augustus en september heb je kans om naar Turtle Beach te gaan, waar de zeeschildpadden hun eieren leggen! Tijdens je verblijf in de lodge breng je een bezoek aan het sfeervolle Caribische dorpje Tortuguero en maak je een bootexcursie door de smalle riviertjes. Op de laatste dag ga je met de boot door het kanaal terug naar La Pavona of Caño Blanco. Hier staat de bus te wachten om je terug te brengen naar San José.


Dag 1: per bus en boot naar Tortuguero Nationaal Park
Dag 2: Tortuguero Nationaal Park
Dag 3: per boot en bus terug naar San José.

Prijs € 355,- p.p.

Inbegrepen: 2 overnachtingen in de lodge, 3 x ontbijt, 2 x lunch, 2 x diner (buffet), vervoer per bus en boot vanaf San José en terug naar San José, excursie naar het dorpje Tortuguero en een bootexcursie door het Tortuguero Nationaal Park (in internationale groep).

 

Niet inbegrepen: entreegelden national Park (ca. 10 usd), evt. extra excursies & activiteiten, drankjes en fooien.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Periode: in de maanden juli/augustus/september is het mogelijk om een bezoek brengen aan het strand in de hoop de schildpadden te zien die `s nacht het strand op komen om eieren te leggen. Deze excursie kun je bij de receptie van het hotel boeken.

 

Reiscode: CRJ010

 

 

Costa Rica hotels-Tortuguero, Tijdens deze bouwsteen in het Tortuguero National Park verblijf je in een sfeervolle en comfortabele ec0-lodge, middenin de jungle, direct aan de kanalen van het Nationale Park.

 

Alle maaltijden zijn inbegrepen. Tijdens je verblijf kun je verschillende excursies en activiteiten boeken. Ook kun je heerlijk relaxen: bij de lodge is een zwembad!

 

 

 

Lees hier meer over de lodge in Tortuguero en ook de algemene informatie over onze hotels in Costa Rica!

 

Dag 1: van San José naar Tortuguero Nationaal Park per bus en boot
Je wordt ’s morgens vroeg opgehaald in je hotel in San Jose, je reist per bus (in een internationaal gezelschap). Onderweg stop je voor een echt Costa-ricaans ontbijt met natuurlijk ‘gallo pinto’, het nationale gerecht. Na het ontbijt rijd je verder, een prachtige rit dwars door de bananenplantages, naar La Pavona of Caño Blanco (afhankelijk van de waterstand). Hier ligt de boot te wachten voor het laatste stuk naar Tortuguero: een prachtige boottocht van ca. 2 uur door rivieren, kanalen en binnenmeren.

 

Aangekomen in je lodge staat de lunch voor je klaar! In de middag breng je een bezoek aan het sfeervolle Caribische dorpje Tortuguero. ’s Avonds dineer je gezellig met het internationale gezelschap. Als je nog energie hebt, kun je bij de receptie eventueel nog een nachtwandeling bijboeken.

 

Dag 2: Tortuguero Nationaal Park
In de ochtend loop je samen met de gids door de tuin van het hotel en krijg je uitleg over de verschillende planten die hier groeien. Onderweg breng je een bezoek aan het ‘ranarium’, waar gifkikkertjes worden gehouden. In de middag maak je een boottocht door Tortuguero Nationaal Park. Je ziet bijna altijd wel apen en vele vogelsoorten, en met een beetje geluk zie je ook luiaards en krokodillen. Tussen de middag kun je relaxen aan het zwembad of een boek te lezen in de tuin.

 

In de maanden juli/augustus/september is het mogelijk om een bezoek brengen aan het strand in de hoop de schildpadden te zien die `s nachts het strand op komen om eieren te leggen. Deze excursie kun je bij de receptie van het hotel boeken.

 

Dag 3: van Tortuguero Nationaal Park naar San José per boot en bus 
Na het ontbijt ga je per boot terug naar La Pavona of Caño Blanco. Na aankomst in de haven reis je per bus terug naar San José waar deze bouwsteen ten einde is.

 

Suggesties: Je kunt op dag 3 ook onderweg uitstappen, niet mee helemaal terug gaan naar San Jose, maar per interbus verder reizen naar Sarapiqui of La Fortuna. Of je kunt een 4×4 jeep huren die onderweg voor je klaar staat, en verder reizen per huurauto! Je kunt dan deze dag nog doorrijden naar de oostkust of  La Fortuna. Geef dit dan a.u.b. door bij je aanvraag bij de ‘opmerkingen’, we maken je reisvoorstel graag op maat voor je!

 

Prijs € 355,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider