headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Tenorio: vulkanen, watervallen en de blauwe rivier

Tenorio National Park

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Het prachtige Tenorio Volcano National Park ligt in het noorden van Costa Rica, op een paar uur reizen van La Fortuna en Monteverde. Tijdens een wandeling door het park kom je onder andere langs de Rio Celeste, een rivier met blauw water zoals je dat nooit eerder gezien hebt! Na een steile afdaling vind je de waterval die zich midden in de natuur bevindt en uitmondt in de Rio Celeste, een echt verborgen paradijs!

 

De unieke kleur van de Rio Celeste ontstaat door het samenkomen van twee rivieren met verschillende chemische bestanddelen. Het resultaat van de reactie is wonderlijk: binnen een paar meter veranderen de twee rivieren samen tot een rivier met een diepe lichtblauwe kleur. Bijagua is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het park, een relatief onontdekt stukje van Costa Rica.

 

We bieden twee verschillende lodges, allebei in het dorpje Bijagua, op zo’n 20 minuten rijden van de entree van het park. In Bijagua zelf is er niet veel te doen, maar de Rio Celeste, de waterval en het uitzicht op de vulkaan zijn zeker de moeite waard!


Dag 1: aankomst Bijagua

Dag 2: vrije dag in Bijagua en Tenorio Volcano National Park

Dag 3: einde bouwsteen

Prijs vanaf € 99,- p.p. 3d/2n in Sueno Celeste incl. ontbijt
Prijs vanaf € 179,- p.p. 3d/2n in Tenorio Lodge incl. ontbijt

Inbegrepen: 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt

 

Niet inbegrepen: eventuele excursies, overige maaltijden, entree NP (ca 12 USD) en vervoer

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: CRJ020

 

Bij deze bouwsteen heb je de keuze uit twee verschillende lodges. Beide lodges zijn ideaal voor natuurliefhebbers en bevinden zich midden in de natuur bij Bijagua, in de omgeving van het Tenorio National Park, met uitzicht op de vulkanen Tenorio en Miravalles. Bij beide lodges is het mogelijk om ter plaatse verschillende activiteiten te doen zoals paardrijden, rafting en wandelen met een gespecialiseerde vogelgids

 

Costa Rica hotels, Tenorio NP, Sueno Celeste,Sueno Celeste is een kleinschalige eco-lodge. Rond de lodge liggen verschillende trails, hier kun je wandelend en op eigen gelegenheid de omgeving Costa Rica hotels, Tenorio NP, Sueno Celeste,verkennen.
De kamers bevinden zich in 5 bungalows en hebben elk een eigen balkon, badkamer, ze zijn ruim en kijken uit op de Tenorio vulkaan.

 

 

 

 

Costa Rica hotels, Tenorio De Tenorio Lodge heeft 12 bungalows met extra grote ramen, en dus een indrukwekkend uitzicht op de Tenorio vulkaan. De kamers zijn ruim en compleet gericht op een comfortabel verblijf.

 

Costa Rica hotels, Tenorio

Ook deze lodge ligt in een ruime eigen tuin met wandelpaden, en na een flinke wandeling kun je heerlijk relaxen in een van de hottubs!

 

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Costa Rica!

 

 

Dag 1: aankomst Bijagua
Vandaag kom je aan in Bijagua bij je lodge. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je nog een wandeling door de omgeving maken, of simpelweg relaxen en genieten van de omgeving.

 

Dag 2: vrije dag in Bijagua en Tenorio National Park
Vandaag kun je in ongeveer 20 minuten naar de entree van het park rijden, natuurlijk maak je vandaag een wandeling door het park. Tijdens de wandeling kom je langs de Rio Celeste, de rivier met het prachtige blauwe water en na een steile afdaling kom je uit bij een indrukwekkende waterval. Je kan ook verder doorlopen naar Los Tenidores, het punt waar de twee rivieren bij elkaar komen die de blauwe kleur van de Rio Celeste veroorzaakt, een waar natuurwonder!

 

Dag 3: einde bouwsteen
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen, en kun je je reis door Costa Rica verder vervolgen! Natuurlijk kunnen we ook een extra overnachting voor je regelen, we maken van je aangevraagde bouwstenen altijd een logisch en passend reisvoorstel en houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren!

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 5 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider