headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

San Gerardo de Dota: quetzals en kolibries

San Gerardo de Dota

2 dagen, 1 nacht

Prijs vanaf Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Costa Rica bouwsteen, Quetzales en kolibries

San Gerardo de Dota ligt op ongeveer 80 kilometer van San José, in de vallei van de Rio Savegre. Hier vlakbij vind je Los Quetzales National Park, het leefgebied van vele vogels waaronder de prachtige Quetzal. De Quetzal wordt beschouwd als de mooiste en meest kleurrijke vogel ter wereld, wat hij te danken heeft aan zijn felle kleuren en staartveren die tot wel een meter lang kunnen worden!

 

Ook kolibries vind je hier volop, een waar paradijs voor vogelliefhebbers! Vroeg in de ochtend start vanuit je lodge de wandeling, waarbij je onder begeleiding van een gids vele vogels en andere diersoorten zult tegenkomen.


Dag 1: aankomst San Gerardo de Dota

Dag 2: ‘Quetzal’ excursie, einde bouwsteen

Prijs vanaf € 135,- p.p. 2d/1n in Savegre Hotel, inclusief ontbijt
Prijs vanaf € 145,- p.p. 2d/1n in Trogan Lodge, volpension

Inbegrepen: 1 hotelovernachting op basis van logies/ontbijt of volpension en wandelexcursie

 

Niet inbegrepen: vervoer, fooien en overige maaltijden

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: CRJ055

 

Tip: Hoog in de bergen kan het aardig koud worden, dus denk eraan om warme kleding mee te nemen en vergeet je verrekijker niet!

Bij deze bouwsteen bieden we je de mogelijkheid om te kiezen uit twee verschillende lodges. Beide lodges liggen in een prachtige omgeving in het tropisch regenwoud en hebben eigen wandelroutes uitgezet die je direct vanuit je kamer kunt maken. Voor beide accommodaties geldt dat je goed ter been moet zijn om je kamer te kunnen bereiken!

 

Costa Rica hotels, Quetzal NP Het Savegre Hotel is een ruim opgezette lodge met ca. 50 kamers, in meerdere gebouwen. Het hotel heeft een bar, restaurant en lounge met prachtige uitzicht op de vele vogels en de omgeving. De lodge ligt heerlijk rustig in het dal, je ruime hotelkamer heeft een kluisje, kachel, eigen badkamer en een zitje voor de Costa Rica hotels, Quetzal NP- Savegre, kamerdeur.

 

Je verblijft op basis van logies en ontbijt, de overige maaltijden kun je naar eigen keuze in het restaurant gebruiken of verderop in het dal waar ook enkele eetgelegenheden zijn.

 

 

 

Costa Rica hotels, Quetzal NPDe Trogan Lodge is een heerlijke, comfortabele lodge, met slechts 20 kamers, deze bevinden zich verspreid door de tuin, steeds 2 kamers per huisje. De kamers zijn ruim, hebben verwarming en een Costa Rica hotels, Quetzal NPbadkamer, en hebben een veranda voor de deur met schommelstoelen.

 

 

 

 

Je verblijft hier op basis van volpension!

 

Lees eventueel ook de algemene informatie over onze hotels in Costa Rica!

 

Dag 1: aankomst San Gerardo de Dota
Na een prachtige rit door het gebied van de Cerro de la Muerte -letterlijk vertaald de heuvel des dood-, met onderweg een waanzinnig uitzicht over het regenwoud en de vele diepe valleien, kom je via het laatste stukje steil naar beneden aan in de vallei van de Rio Savegre.

 

Het plaatsje San Gerardo de Dota is eigenlijk niet meer dan een rangerstation met slechts 200 bewoners, maar hier vlakbij is Los Quetzal National Park, het leefgebied van vele vogels waaronder de prachtige Quetzal. Na aankomst kun je inchecken in je lodge en, afhankelijk van je aankomsttijd, een wandeling maken over een van vele uitgezette wandelroutes of juist nog even op het zitje voor je kamer genieten van de rust, stilte en ongerepte natuur.

 

Dag 2: ‘Quetzal’ excursie, einde bouwsteen
Vandaag word je vroeg meegenomen door een gids en ga je op zoek naar de Quetzal. Tijdens deze wandeling zal je vele soorten tropische vogels spotten, waaronder kolibries en misschien ook toekans en de kleurrijke Quetzal! Na deze excursie brengt de gids je terug naar je lodge, en na het ontbijt is deze bouwsteen alweer afgelopen. Natuurlijk kunnen we een extra overnachting in San Gerardo de Dota voor je regelen, geef dit dan even aan ons door bij je reisaanvraag!

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider