headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Isla de Ometepe: 2 vulkanen op 1 eiland

Ometepe

3 dagen, 2 nachten

Prijs € 189,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Nicaragua bouwsteen Ometepe

Beleef op Isla de Ometepe een ecologisch avontuur! Per ferry ga je vanaf het vasteland naar Isla de Ometepe in het Lago Nicaragua. Hier ontdek je de verschillende diersoorten die het eiland rijk is en bezoek je de twee vulkanen Volcano Conceptión en Volcano Maderas.

 

Je kunt op Ometepe een bezoek brengen aan een plantage bij Finca Magdalena en je kunt een prachtige wandeltocht maken door het tropische woud naar pre-columbiaanse rotsgravures en de natuurlijke bron Ojo de Agua.


Dag 1: per ferry van San Jorge naar Moyogalpa op Ometepe, transfer naar je hotel
Dag 2: vrije dag in Ometepe
Dag 3: einde van deze bouwsteen

Prijs € 189,- p.p.

Inbegrepen: 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, ferry ticket San Jorge – Moyogalpa (Ometepe) en transfer van de ferry naar je hotel op Ometepe

 

Niet inbegrepen: transfer terug naar de ferry & ferry ticket (ca. 18 us), entreegelden, overige maaltijden en eventuele excursies

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Als je per huurauto door Nicaragua rondreist, kun je er voor kiezen om de huurauto mee te nemen op de ferry, dan kan je zelf naar je hotel rijden en het eiland gaan ontdekken. Geef je wensen door en wij maken een passend voorstel voor je.

 

Reiscode: NIM030

 

Tijdens onze individuele rondreizen door Costa Rica & Nicaragua verblijf je in kleine, zeer sfeervolle hotels met eigen toilet/douche op de kamer. In enkele plaatsen bieden we meerdere categorieën hotels aan, zodat je kunt kiezen tussen ‘standaard’ of ‘comfort’.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Costa Rica en onze hotels in Nicaragua!

Ometepe: eiland tour

Prijs € 127,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Nicaragua excursie-Ometepe, gids met petroglieven

Tijdens deze excursie van een hele dag bezoek je de hoogtepunten van het bijzondere eiland Ometepe. Zo breng je een bezoek aan Finca Magdalena, aan de voet van de Maderas vulkaan, hier vind je oude rotsinscripties (‘petroglieven’). (meer…)

Ometepe: wandeling naar de waterval

Prijs € 86,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Nicaragua excursie-San Ramon waterval

Tijdens je verblijf op Ometepe mag een stevige wandeling door de prachtige natuur eigenlijk niet ontbreken. Deze excursie is zo’n wandeling, en begint aan de zuidelijke kant van de Maderas vulkaan. In ongeveer twee uur loop je naar de 50 meter hoge San Ramón waterval. (meer…)

Ometepe: beklimming van de Maderas vulkaan

Prijs € 110,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Nicaragua-Ometepe, Laguna Maderas

Na het ontbijt vertrek je naar Finca Magdalena, aan de zuidelijke kant van de Maderas vulkaan en het startpunt van de beklimming. Langzaam maar zeker klim je steeds hoger de vulkaan op, het begin is redelijk steil maar het is een goed pad. (meer…)

Dag 1: per ferry van San Jorge naar Moyogalpa op Ometepe, transfer naar je hotel
Per veerboot reis je van San Jorge naar Isla de Ometepe, waar je na ongeveer één uur aankomt in de havenplaats Moyogalpa. Hier word je opgewacht door onze chauffeur, die je naar het hotel op Ometepe brengt. Afhankelijk van je aankomsttijd, kun je misschien al wat van de omgeving gaan bekijken. Dit gebied leent zich uitstekend voor wandeltochten, waarbij je kunt genieten van het natuurschone landschap en het veelzijdige dierenrijk.

 

Dag 2: vrije dag in Ometepe
Vandaag kan je zelf het eiland gaan ontdekken of je kan een mooie dagexcursie maken langs de  hoogtepunten van Isla de Ometepe. Kijk voor deze (en meer) excursies in het tabblad ‘Excursies’ hierboven. Bezoek in ieder geval de twee vulkanen van het eiland: Volcano Conceptión en Volcano Maderas.

 

Op de Finca Magdalena, een traditionele gemeenschapsboerderij, gelegen aan de oosthelling van de Maderas Vukaan kan je een korte rondleiding krijgen door de plantage. Een wandeltocht door het tropische woud, om de authentieke pre-columbiaanse rotsgravures te aanschouwen, is een aanrader en breng ook een bezoek de natuurlijke bron Ojo de Agua, waar de Isthian rivier ontspringt.

 

Dag 3: einde van deze bouwsteen
Vandaag ga je op eigen gelegenheid weer terug naar de haven van Moyogalpa, waar je eenvoudig een kaartje kunt kopen voor de overtocht naar het vasteland van Nicaragua. Hier kan je de reis door Nicaragua en/of Costa Rica vervolgen.

Prijs € 189,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider