headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Léon: cultuur & avontuur

Léon

3 dagen, 2 nachten

Prijs € 89,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
NIcaragua bouwsteen, Leon

Ontdek tijdens deze bouwsteen de stad Léon. Maak een stadswandeling en kom alles te weten over de geschiedenis van deze prachtige, koloniale stad. Maar naast cultuur kun je in Léon ook genieten van avontuur!

 

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de San Jacinto vulkaan of beklim de top van de actieve Cerro Negro vulkaan! Ook kun je de ruïnes van Léon Viejo te bezoeken, die in 2000 door de UNESCO tot cultureel erfgoed verklaard zijn.


Dag 1: aankomst in Léon
Dag 2: vrije dag in Léon
Dag 3: einde van deze bouwsteen

 

Prijs € 89,- p.p.

Inbegrepen: 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, eventuele excursies, fooien en persoonlijke uitgaven

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: NIM020

 

Vervoer: we bieden deze bouwsteen aan zonder vervoer, omdat er verschillende manieren zijn om naar Léon te reizen. Deze bouwsteen is perfect in te passen in je reis per openbaar vervoer maar past ook prima in een fly-drive!

Tijdens onze individuele rondreizen door Costa Rica & Nicaragua verblijf je in kleine, zeer sfeervolle hotels met eigen toilet/douche op de kamer. In een aantal plaatsen bieden we meerdere categorieën hotels aan, zodat je kunt kiezen tussen ‘standaard’ of ‘comfort’.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Costa Rica en onze hotels in Nicaragua!

Leon: naar de Cerro Negro vulkaan

Prijs € 52,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Nicaragua excursie, cerro negro sandboarden

De beklimming van de Cerro Negro vulkaan is een indrukwekkende ervaring. Samen met een gids waag je je aan de klim, die voor iemand met een normale conditie goed te doen is. Deze vulkaan is nog actief en helemaal bedekt met zwart vulkanisch gesteente. (meer…)

Dag 1: aankomst in Léon
Vandaag kom je aan bij je hotel in Léon. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je vast wat van deze mooie stad gaan bekijken.

 

Dag 2: vrije dag in Léon
Ontdek vandaag de mooie stad Léon en geniet van de prachtige koloniale architectuur. Je kunt een stadstour door het historische centrum maken en de grootste kathedraal van Centraal Amerika bezoeken, of de vele kleurrijke kerken en het kunstmuseum.

 

’s Middags kan je relaxen bij het hotel, León verder ontdekken, een optionele excursie maken naar de San Jacinto vulkaan of een beklimming van de top van de actieve Cerro Negro vulkaan maken. Je kunt hier zelfs van de top van de vulkaan naar beneden sandboarden! Kijk hierboven in het tabblad ‘Excursies’ voor de mogelijkheden.

 

We raden je in ieder geval aan om een dezer dagen ook de ruïnes van Léon Viejo te bezoeken, die in 2000 door de UNESCO verklaard zijn tot cultureel erfgoed. De ruïnes zijn bedolven geweest na een uitbarsting van de Momotombo vulkaan en zijn nu open voor publiek om bewonderd te worden.

 

Dag 3: einde van deze bouwsteen
Na het ontbijt zit deze bouwsteen er alweer op. Je kunt hierna de koloniale stad Granada bezoeken of het prachtige eiland Ometepe.

Prijs € 89,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider