headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Laguna de Apoyo: een uniek kratermeer

Laguna de Apoyo

3 dagen, 2 nachten

Prijs € 135,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Nicaragua bouwsteen Laguna de Apoyo

Laguna de Apoyo ligt tussen Granada en Masaya. Dit kratermeer is duizenden jaren geleden ontstaan na een uitbarsting van de Apoyo vulkaan, het heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een uniek natuurgebied. Je verblijft twee nachten in een sfeervolle ecolodge aan de rand van het meer, zodat je volop kunt genieten van de prachtige natuur.

 

Je kunt wandelen langs het kratermeer of het water op gaan met een ‘Stand Up Peddle’ of een kayak. Ook kun je een ‘birdseeing walkingtour’ boeken waarbij een gids je alles vertelt over de bijzondere vogels in het gebied.

 

Laguna de Apoyo is een heerlijke plek als je een paar dagen wilt te relaxen aan het einde van je reis, maar het is ook heel bijzonder om meteen na aankomst in Nicaragua door te reizen naar het kratermeer, zodat je op je eerste ochtend wakker wordt in een tropisch paradijs!


Dag 1: aankomst bij Laguna de Apoyo
Dag 2: vrije dag bij Laguna de Apoyo
Dag 3: einde van deze bouwsteen

 

Prijs € 135,- p.p.

Inbegrepen: 2 hotelovernachtingen in eco-lodge en inclusief ontbijt

 

Niet inbegrepen: transfers, excursies, entreegelden, overige maaltijden en fooien

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: NIM040


Vervoer: We bieden deze bouwsteen aan exclusief vervoer omdat de transferprijzen afhankelijk zijn van waar je vandaan komt en waarheen je verder reist. Ook is deze bouwsteen prima in te passen in een fly-drive.

 

Je verblijft in een heerlijke tropische eco-lodge aan de rand van het kratermeer. De sfeervolle kamers hebben een eigen badkamer en een balkon met prachtig uitzicht. De lodge is volledig omgeven door tropische jungle en overal op het terrein hangen hangmatten. De lodge heeft een Frans-Nicaraguaans restaurant waar uitsluitend lokale en verse producten worden geserveerd.

 

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Costa Rica en Nicaragua!

Dag 1: aankomst bij Laguna de Apoyo
Het kratermeer Laguna de Apoyo ligt tussen Granada en Masaya en is duizenden jaren geleden ontstaan na een vulkaanuitbarsting. Door de afgesloten ligging is hier een uniek natuurgebied ontstaan. Het meer is goed per auto te bereiken, vanuit Granada een rit van ongeveer 40 minuten. Je overnacht in een sfeervolle ecolodge aan de rand van het kratermeer.

 

Dag 2: vrije dag bij Laguna de Apoyo
Laguna de Apoyo is het grootste kratermeer van Nicaragua. Regenwater heeft zich hier vermengd met vruchtbaar grondwater en doordat het een afgesloten lagune is, hebben de diersoorten zich hier anders ontwikkeld dan elders. Zo leven er unieke vissoorten in het meer. Langs de oevers is een ‘subtropisch droogwoud’ ontstaan met veel bijzondere diersoorten, mede door de hoge luchtvochtigheid.

 

Het meer leent zich uitstekend voor een ‘Stand Up Paddle Experience’ of een kayaktocht. Vanaf het water heb je een magnifiek zicht op de binnenkant van de krater. Ook kun je verschillende wandelingen maken langs het meer, bijvoorbeeld naar Mirador de Catarina, een spectaculair uitzichtpunt over de lagune.

 

Vanuit de lodge is het verder mogelijk een ‘birdseeing walkingtour’ te boeken, waarbij je met een gids op pad gaat die vertelt over de bijzondere vogels in het gebied. Natuurlijk kun je ook heerlijk relaxen in een hangmat bij de lodge of zwemmen in het heerlijk warme water van het kratermeer.

 

Dag 3: einde bouwsteen
Na het ontbijt zit deze bouwsteen er alweer op. Je kunt vanuit hier je rondreis door Nicaragua vervolgen, en verder reizen naar Léon waarbij onderweg een bezoek aan de Masaya vulkaan zeker een aanrader is. Maar je kunt er ook voor kiezen een extra dag in de lodge te blijven en een dagtrip te maken naar één van de omringende natuurparken. Vraag onze landenspecialist naar de mogelijkheden!

Prijs € 135,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider