headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

La Fortuna & Monteverde: de vulkaan en het nevelwoud

La Fortuna – Monteverde

5 dagen, 4 nachten

Prijs € 139,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Costa-Rica bouwsteen Arenal

Bij deze bouwsteen bezoek je de twee ‘must see‘ parken van Costa Rica: Arenal Volcano National Park bij La Fortuna en Monteverde Cloud Forest Reserve; deze hoogtepunten slaat eigenlijk niemand over! Je begint in het plaatsje La Fortuna, gelegen aan de voet van de Arenal, een 1.633 meter hoge vulkaan.

 

Je kunt in La Fortuna mooie wandelingen maken of relaxen in een van de heetwaterbaden. De volgende stop is het prachtige nevelwoud bij Monteverde. Hier kun je onder andere de beroemde ‘skywalk’ doen of de opwindende ‘skytrek’, een canopy-tour.


Dag 1: aankomst in La Fortuna
Dag 2: vrije dag in La Fortuna
Dag 3: naar Monteverde
Dag 4: vrije dag in Monteverde
Dag 5: einde van deze bouwsteen

Prijs € 139,- p.p.

Inbegrepen: 4 hotelovernachtingen inclusief ontbijt

 

Niet inbegrepen: eventuele, overige maaltijden en vervoer

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: CRJ025

 

Vervoer: we bieden deze bouwsteen aan zonder vervoer, omdat er verschillende manieren zijn om naar La Fortuna & Monteverde te reizen. Deze bouwsteen is perfect in te passen in je fly-drive, je rijdt dan zelf met je huurauto van plaats naar plaats. Maar de bouwsteen past ook prima in een reis per openbaar vervoer!

 

La Fortuna is vanuit diverse plaatsen prima te bereiken per interbus. Op dag 3 kun je de ‘bus/boot/bus’ nemen, je gaat dan met de bus naar het meer van Arenal waar je een boottocht naar de overkant maakt. Vanaf daar ga je met de bus naar je hotel in Monteverde.

Tijdens onze individuele rondreizen door Costa Rica verblijf je in kleine, zeer sfeervolle hotels met eigen toilet/douche op de kamer. In enkele plaatsen bieden we meerdere hotels aan, zodat je kunt kiezen.

 

Costa Rica hotels, Fortuna, Lomas del VolcanIn La Fortuna bijvoorbeeld, is ons standaard-hotel het gezellige Las Colinal del Arenal, in het centrum van La Fortuna, met prima kamers en op de 2e verdieping een terras met uitzicht op de vulkaan! Tegen een toeslag bieden we eventueel een verblijf aan in het mooie Hotel Lomas del Volcan, waar je verblijft in vrijstaande houten bungalows met eigen veranda, in een ruime tuin. Een bijzondere accommodatie met vanuit de hele tuin uitzicht op de vulkaan, in een mooie groene omgeving.
Costa Rica hotel, Monteverde, Valle Campanas

 

In Monteverde verblijf je in een gezellige cabana, in een een ruime tuin in een rustige omgeving net buiten het centrum van Santa Elena, Monteverde.

 

 

 

 

Lees hier meer over onze hotels in La Fortuna & Monteverde, ook de algemene informatie over onze hotels in Costa Rica!

La Fortuna: Eco Termales Hotsprings

Prijs € 47,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Costa Rica excursie, ecotermales Fortuna

Maak kennis met de heerlijke ‘heet water baden’ (hotsprings) van de Arenal Vulkaan in Eco Termales Fortuna. Dit complex beschikt over diverse baden die onderling verschillen qua temperatuur, maar allemaal verwarmd worden door de vulkaan. (meer…)

Monteverde: Don Juan Coffee Tour

Prijs € 38,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Costa Rica excursie, Don Juan coffee tour

Een unieke kans om de historie van de koffieindustrie van Costa Rica te leren kennen en het proces van koffieplantje tot kopje koffie mee te maken. Deze excursie wordt in een internationaal gezelschap gemaakt, onder begeleiding van een gids. (meer…)

Monteverde: canopy in Selvatura Park!

Prijs € 66,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Costa Rica excursie, Monteverde canopy

Het Selvatura Park ligt in het Monteverde Cloud Forest, in dit park organiseert men diverse excursies en tours. Een van de meest populaire excursies is een canopy tour (ook wel ‘ziplineride’ genoemd!). (meer…)

Monteverde: Treetop Walkways in Selvatura Park

Prijs € 47,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Costa Rica excursie, Monteverde Treetop Walkways

Tijdens deze excursie wandel je over bruggen langs de toppen van de bomen. De Treetop Walkways hebben een totale lengte van circa 3 km en bevinden zich hoog bovenin het Cloud Forest. (meer…)

Dag 1: aankomst in La Fortuna
Vandaag kom je aan in het plaatsje La Fortuna, aan de voet van de Arenal. De Arenal is een 1.633 meter hoge vulkaan met een volmaakte kegelvorm. Lava is er helaas al een paar jaar niet meer gezien, maar de vulkaan is nog steeds enisgzins actief. Het gerommel in de diepte, de imposante vorm van de vulkaan en de rookwolken die af en toe uit de krater komen, maken dit gebied zeker de moeite waard om te bezoeken!

 

Dag 2: vrije dag in La Fortuna
Je hebt vandaag een vrije dag waarop je bijvoorbeeld mooie wandelingen in de omgeving kunt maken, het levendige stadje La Fortuna kunt bezoeken of een excursie gaat maken en heerlijk uitrusten in de heetwaterbaden van Eco Termales Hotsprings!  Er is voor ieder wat wils te doen in deze omgeving; alles kan maar niets moet!

 

Dag 3: naar Monteverde
De volgende dag maak je een prachtige rit naar de nevelwouden van Monteverde. Je kunt met de bus naar het meer van Arenal waar je een boottocht naar de overkant maakt, en de bus staat te wachten om je naar Monteverde te brengen. Als je een huurauto tot je beschikking hebt maak je een prachtige rit rond het meer van Arenal en kun je zelf je dagindeling bepalen! Afhankelijk van hoe laat je aankomt in Monteverde, kun je alvast wat van de omgeving bekijken.

 

Dag 4: vrije dag in Monteverde
Deze dag in Monteverde kun je helemaal zelf indelen, zodat je de mogelijkheid hebt om allerlei activiteiten te ondernemen! Bezoek bijvoorbeeld een koffieplantage tijdens de Don Juan Coffee Tour, maak de meest populaire excursie Canopy in Selvatura Park (ook wel ‘ziplineride’ genoemd) of maak een avontuurlijk uitstapje naar het beroemde hangbruggensysteem `Treetop Walkways’ in Selvatura Park, waar je wandelt over bruggen langs de toppen van de bomen! Je kunt de dag invullen zoals je zelf wil, er is genoeg te doen en te zien en: alles mag maar niets moet!

 

Dag 5: einde bouwsteen
Vandaag eindigt deze bouwsteen en kun je verder met de rest van je reis door Costa Rica.  Natuurlijk kunnen we een extra overnachting in Monteverde voor je regelen, geef dit dan even door bij de ‘opmerkingen’ in je reisaanvraag, we maken van je aangevraagde bouwstenen altijd een logisch en passend reisvoorstel, en houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren!

Prijs € 139,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider