headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Granada: koloniale straatjes & de Isletas

Granada

3 dagen, 2 nachten

Prijs € 95,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Nicaragua bouwsteen Granada

Granada is een sfeervolle koloniale stad, even ten zuiden van Managua, aan het Lago Nicaragua. Het is de oudste Spaans-koloniale stad van het land en is vernoemd naar de gelijknamige Moorse stad in het zuiden van Spanje. In Granada proef je de Spaanse invloed, overal zie je prachtige koloniale huizen en romantische patio’s. Je kunt hier een bootexcursie maken naar de ‘Isletas’ in het meer.

 

Bezienswaardigheden van de stad zijn het Parque Central en de kathedraal, het fort aan de westkant van de stad, het Bisschoppaleis, het onafhankelijkheidsplein (ook Leeuwenplein genoemd) en verschillende kerken. Een van de luxere musea van Nicaragua staat in Granada: Mi Museo is een klein privémuseum dat een interessante collectie bevat van pré-Colombiaanse keramiek. Hoewel Granada tegenwoordig sterk afhankelijk is van het toerisme, heeft de stad ook vruchtbare landbouwgrond (o.a. koffie en cacao).


Dag 1: aankomst in Granada
Dag 2: vrije dag in Granada
Dag 3: einde van deze bouwsteen

Prijs € 95,- p.p.

Inbegrepen: 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
Niet inbegrepen: overige maaltijden, eventuele excursies, fooien en persoonlijke uitgaven

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: NIM010

 

Vervoer: we bieden deze bouwsteen aan zonder vervoer, omdat er verschillende manieren zijn om naar Granada te reizen. Deze bouwsteen is perfect in te passen in je reis per openbaar vervoer maar past ook prima in een fly-drive!

Tijdens onze individuele rondreizen door Costa Rica & Nicaragua verblijf je in kleine, zeer sfeervolle hotels met eigen toilet/douche op de kamer. In een aantal plaatsen bieden we meerdere categorieën hotels aan, zodat je kunt kiezen tussen ‘standaard’ of ‘comfort’.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Costa Rica en onze hotels in Nicaragua!

Granada: boottocht langs Las Isletas de Granada

Prijs € 47,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Nicaragua excursie-boottocht Las Isletas

Om 09.00 uur word je opgehaald en naar de haven gebracht om in te checken voor de Isletas tour, een 2 uur durende boottocht langs de Isletas de Granada in het Lago Nicaragua. (meer…)

Granada: Mombacho krater wandeling

Prijs € 53,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Nicaragua excursie, Mombacho

Rond 08.00 word je opgehaald voor de excursie naar het Volcán Mombacho Nationaal Park. Een 4-wheeldrive-truck brengt je naar de top van deze indrukwekkende vulkaan. Onderweg rijd je door prachtig tropisch regenwoud.

 

Een goed onderhouden wandelpad, dwars door weelderige begroeiing, (meer…)

Dag 1: aankomst Granada
Na aankomst in het hotel kun je genieten van het mooie hotel en de rest van de avond in deze romantische Spaanse koloniale stad vertoeven.

 

Dag 2: vrije dag in Granada
Vandaag heb je tijd om de prachtige stad Granada en de omgeving te bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld één van de optionele excursies van onze lokale agent bijboeken. Zo kun je een bezoek brengen aan Las Isletas de Granada of het Nationale Park Volcan Mombacho. Deze indrukwekkende vulkaan is omgeven met tropisch regenwoud. Je zult versteld staan van het spectaculaire uitzicht over Granada en de eilandjes! Kijk voor de mogelijkheden in het tabblad Excursies.

 

Dag 3: einde van deze bouwsteen
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Je kunt hierna kiezen voor de stad Léon, waar je door het historische stadscentrum kunt wandelen maar ook vulkanen in de omgeving kunt bezoeken.

Prijs € 95,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider