headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Fly-drive: Nicaragua compleet

Managua – Granada – Léon – Isla de Ometepe – Peñas Blancas

7 dagen, 6 nachten

Prijs € 689,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Nicaragua-Ometepe ferry

Deze individuele self-drive autorondreis begint op het vliegveld van Managua. Hier word je opgewacht door onze lokale agent (‘meet & greet’) en naar Granada gebracht. De eerste twee dagen heb je de huurauto nog niet nodig, er is genoeg te doen en te zien in de stad zelf. De derde dag haal je de huurauto op en rijd je naar Léon. Bezoek hier vooral ook de ruïnes van Léon Viejo, die op de UNESCO lijst van Werelderfgoederen staan.

 

Ook kun je mooie excursies in de omgeving maken. Vervolgens rijd je verder naar Isla de Ometepe, een eiland met twee vulkanen in het meer van Nicaragua, hier verblijf je twee dagen. Hierna rijd je naar Peñas Blancas, een stadje bij de grens van Costa Rica. Hier lever je de huurauto weer in en kan je jouw reis door Costa Rica vervolgen.


Dag 1: aankomst in Managua, meet & greet, transfer naar Granada
Dag 2: vrije dag in Granada
Dag 3: ophalen huurauto, via Masaya naar Léon
Dag 4: vrije dag in Léon
Dag 5: van Léon naar San Jorge, veerboot naar Moyogalpa, transfer naar Charco Verde
Dag 6: vrije dag Ometepe
Dag 7: transfer naar haven, veerboot naar San Jorge, per auto naar Peñas Blancas, inleveren huurauto, einde van deze bouwsteen

 

Prijs € 689,- p.p.

Inbegrepen: meet & greet met agent op vliegveld, transfer van Managua naar Granada, 6 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, 5 dagen autohuur categorie A (Toyota Yaris of gelijkwaardig) inclusief onbeperkt aantal kilometers en inclusief LDW verzekering tegen schade & diefstal, aflever- & ophaalkosten voor de auto, ferry ticket San Jorge – Moyogalpa (Ometepe) en v.v., transfer van Moyogalpa (Ometepe) naar hotel en v.v., praktische reisinformatie met tips voor onderweg

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, entreegelden, fooien, facultatieve excursies, persoonlijke uitgaven en eigen risico verzekering voor de auto

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: NIJ020

 

Let op: lees ook de algemene voorwaarden autohuur Nicaragua.

Tijdens onze individuele rondreizen door Costa Rica & Nicaragua verblijf je in kleine, zeer sfeervolle hotels met eigen toilet/douche op de kamer. In een aantal plaatsen bieden we meerdere categorieën hotels aan, zodat je kunt kiezen tussen ‘standaard’ of ‘comfort’.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Costa Rica en onze hotels in Nicaragua!

Granada: boottocht langs Las Isletas de Granada

Prijs € 42,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Nicaragua excursie-boottocht Las Isletas

Om 09.00 uur word je opgehaald en naar de haven gebracht om in te checken voor de Isletas tour, een 2 uur durende boottocht langs de Isletas de Granada in het Lago Nicaragua. (meer…)

Granada: Mombacho krater wandeling

Prijs € 53,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Nicaragua excursie, Mombacho

Rond 08.00 word je opgehaald voor de excursie naar het Volcán Mombacho Nationaal Park. Een 4-wheeldrive-truck brengt je naar de top van deze indrukwekkende vulkaan. Onderweg rijd je door prachtig tropisch regenwoud.

 

Een goed onderhouden wandelpad, dwars door weelderige begroeiing, (meer…)

Leon: naar de Cerro Negro vulkaan

Prijs € 45,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Nicaragua excursie, cerro negro sandboarden

De beklimming van de Cerro Negro vulkaan is een indrukwekkende ervaring. Samen met een gids waag je je aan de klim, die voor iemand met een normale conditie goed te doen is. Deze vulkaan is nog actief en helemaal bedekt met zwart vulkanisch gesteente. (meer…)

Ometepe: eiland tour

Prijs € 102,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Nicaragua excursie-Ometepe, gids met petroglieven

Tijdens deze excursie van een hele dag bezoek je de hoogtepunten van het bijzondere eiland Ometepe. Zo breng je een bezoek aan Finca Magdalena, aan de voet van de Maderas vulkaan, hier vind je oude rotsinscripties (‘petroglieven’). (meer…)

Ometepe: wandeling naar de waterval

Prijs € 76,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Nicaragua excursie-San Ramon waterval

Tijdens je verblijf op Ometepe mag een stevige wandeling door de prachtige natuur eigenlijk niet ontbreken. Deze excursie is zo’n wandeling, en begint aan de zuidelijke kant van de Maderas vulkaan. In ongeveer twee uur loop je naar de 50 meter hoge San Ramón waterval. (meer…)

Ometepe: beklimming van de Maderas vulkaan

Prijs € 83,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Nicaragua-Ometepe, Laguna Maderas

Na het ontbijt vertrek je naar Finca Magdalena, aan de zuidelijke kant van de Maderas vulkaan en het startpunt van de beklimming. Langzaam maar zeker klim je steeds hoger de vulkaan op, het begin is redelijk steil maar het is een goed pad. (meer…)

Dag 1: aankomst in Managua, transfer naar Granada
Na aankomst op de luchthaven van Managua vertrek je per transfer naar de nabijgelegen stad Granada, de 16e eeuwse Spaanskoloniale parel van Nicaragua. Granada is een sfeervolle koloniale stad, even ten zuiden van Managua, aan het Lago Nicaragua. Het is de oudste Spaans-koloniale stad van het land en is vernoemd naar de gelijknamige Moorse stad in het zuiden van Spanje. In Granada proef je de Spaanse invloed, overal zie je prachtige koloniale huizen en romantische patio’s.

 

Dag 2: vrije dag in Granada
Vandaag heb je de mogelijkheid om Granada zelf te verkennen of een (optionele) tour te doen in of rond de stad. Zo kun je een bezoek brengen aan Las Isletas de Granada of het Nationale Park Volcan Mombacho. Deze indrukwekkende vulkaan is omgeven met tropisch nevelwoud. Je zult versteld staan van het spectaculaire uitzicht over Granada en de eilandjes! Ook heb je de mogelijkheid om één van de wandelroutes te volgen.

 

Dag 3: ophalen huurauto, via Masaya naar Léon
Je haalt vandaag de huurauto op en vertrek je richting León. Onderweg kun je verschillende interessante locaties bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld de Markt van Masaya, uitstekend voor het kopen van souvenirs. Of rij naar de Laguna de Apoyo, een enorm kratermeer. Je kunt lunchen in Catarina, bij de ‘mirador’, met een geweldig uitzicht over het kratermeer. Vergeet ook de vulkaan Masaya niet, een nog altijd zeer actieve vulkaan. Je kunt met de auto tot aan de rand van de krater komen, waar kleine groene papegaaien genaamd Chocoyos leven.

 

Dag 4: vrije dag in Léon
Verken León zelf of boek een (optionele) tour in of rond de stad en kom alles over de geschiedenis van deze prachtige stad te weten. Bezoek in ieder geval de Kathedraal en de ruïnes van Léon Viejo, in 2000 door de UNESCO verklaard tot cultureel erfgoed. De ruïnes zijn bedolven geweest na een uitbarsting van de Momotombo vulkaan en zijn nu open voor publiek om bewonderd te worden.

 

Verder zijn er verschillende mogelijkheden voor excursies, zoals een bezoek aan de Cerro Negro vulkaan of een beklimming naar de top ervan. Je kunt hier zelfs van de top van de vulkaan naar beneden sandboarden! Kijk hierboven in het tabblad Excursies voor de mogelijkheden.

 

Dag 5: van Léon naar San Jorge, veerboot naar Moyogalpa (Isla de Ometepe), transfer naar Charco Verde
Na het ontbijt vertrek je naar de haven van San Jorge waar je de auto achterlaat. Per veerboot reis je naar Isla de Ometepe (vaartijd ca. één uur). Na aankomst in de havenplaats Moyogalpa staat de chauffeur klaar voor een transfer naar het reservaat Charco Verde. Dit gebied leent zich uitstekend voor wandeltochten, waarbij je kunt genieten van het prachtige natuurschoon en de veelzijdige fauna. Verblijf aan het strand in Hotel Charco Verde.

 

Dag 6: vrije dag Ometepe
Vrije dag op het vulkanische eiland Ometepe. Je kunt er op eigen gelegenheid op uit of een van onze excursies boeken, zie het tabblad hierboven. Je kunt wandelen in het Charco Verde reservaat, of naar de San Ramón waterval lopen, waarna je heerlijk kunt afkoelen in het heldere water. Je kunt ook de Finca Magdalena bezoeken waar je indrukwekkende rotsgravures kunt aanschouwen. Ojo de Agua is een natuurlijke bron en een heerlijke plek om te relaxen. Fanatieke wandelaars kunnen een van de twee vulkanen beklimmen. Overnachting in Charco Verde.

 

Dag 7: transfer naar haven, veerboot naar San Jorge, per auto naar Peñas Blancas, inleveren huurauto, einde van deze bouwsteen
Vandaag word je weer naar de haven van Moyogalpa gebracht om met de veerboot naar het vasteland van Nicaragua te gaan. Bij aankomst in San Jorge haal je de auto weer op en rijd je verder zuidwaarts naar Peñas Blancas, een stadje aan de grens met Costa Rica. Daar lever je de huurauto in bij de grensovergang en is deze bouwsteen ten einde.

 

Vanaf Peñas Blancas kun je prima de grens oversteken voor een bezoek aan buurland Costa Rica. Je kunt hier een nieuwe huurauto ophalen en je reis per huurauto door Costa Rica vervolgen, bijvoorbeeld naar het strand van Samara of de geisers van Rincon de La Vieja!

Prijs € 689,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 5 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider