headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Fly-drive: Koloniaal Nicaragua

Peñas Blancas - Granada - Léon - Peñas Blancas

5 dagen, 4 nachten

Prijs € 399,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Nicaragua bouwsteen

Deze 5-daagse fly-drive (selfdrive) begint en eindigt aan de grens van Costa Rica met Nicaragua. In Peñas Blancas word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale organisatie die je helpt bij het ophalen van de auto en informatie geeft over Nicaragua. Hierna rijd je naar het mooie koloniale Granada. Je kunt er zelf op uit trekken of een excursie boeken, er is genoeg te doen en te zien. De Isletas de Granada of het Nationale Park Volcan Mombacho zijn in ieder geval echt een bezoek waard.

 

Na deze indrukwekkende stad rijd je door naar León. Onderweg kun je een stop maken om souvenirs in te slaan bij de beroemde markt van Masaya. Bezoek ook het Nationaal Reservaat Vulkaan Masaya, je kunt tot de rand van de actieve krater rijden, die kleine groene papegaaien genaamd Chocoyos huisvest. In León kun je het koloniale centrum van de stad het beste te voet verkennen.

 

De dag erna rijd je via de ruïnes van León Viejo (een stad die in 2000 door de UNESCO tot cultureel erfgoed is verklaard) en de Basilica of Diriamba weer terug naar Peñas Blancas, waar je de huurauto inlevert en de rest van jouw reis kunt vervolgen.


Dag 1: ophalen auto bij grens Costa Rica/Nicaragua (Peñas Blancas), ‘meet & greet’, naar Granada
Dag 2: vrije dag in Granada
Dag 3: van Granada via de vulkaan Masaya naar León
Dag 4: vrije dag in León
Dag 5: van León via de Basilica of Diriamba naar Peñas Blancas, inleveren auto en einde van deze bouwsteen

Prijs € 399,- p.p.

Inbegrepen: 4 overnachtingen in middenklasse hotels inclusief ontbijt, ‘meet & greet’ aan de grens bij aankomst, 5 dagen autohuur categorie A (Toyota Yaris of gelijkwaardig) inclusief onbeperkt aantal kilometers en inclusief LDW verzekering tegen schade & diefstal, pick up en drop off fee voor de auto en praktische reisinformatie met tips voor onderweg

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, entreegelden, fooien, facultatieve excursies, persoonlijke uitgaven en eigen risico verzekering voor de auto.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: NIJ010

 

Let op: lees ook de algemene voorwaarden autohuur Nicaragua.

Tijdens onze individuele rondreizen door Costa Rica & Nicaragua verblijf je in kleine, zeer sfeervolle hotels met eigen toilet/douche op de kamer. In een aantal plaatsen bieden we meerdere categorieën hotels aan, zodat je kunt kiezen tussen ‘standaard’ of ‘comfort’.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Costa Rica en onze hotels in Nicaragua!

Granada: boottocht langs Las Isletas de Granada

Prijs € 47,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Nicaragua excursie-boottocht Las Isletas

Om 09.00 uur word je opgehaald en naar de haven gebracht om in te checken voor de Isletas tour, een 2 uur durende boottocht langs de Isletas de Granada in het Lago Nicaragua. (meer…)

Granada: Mombacho krater wandeling

Prijs € 53,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Nicaragua excursie, Mombacho

Rond 08.00 word je opgehaald voor de excursie naar het Volcán Mombacho Nationaal Park. Een 4-wheeldrive-truck brengt je naar de top van deze indrukwekkende vulkaan. Onderweg rijd je door prachtig tropisch regenwoud.

 

Een goed onderhouden wandelpad, dwars door weelderige begroeiing, (meer…)

Leon: naar de Cerro Negro vulkaan

Prijs € 52,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Nicaragua excursie, cerro negro sandboarden

De beklimming van de Cerro Negro vulkaan is een indrukwekkende ervaring. Samen met een gids waag je je aan de klim, die voor iemand met een normale conditie goed te doen is. Deze vulkaan is nog actief en helemaal bedekt met zwart vulkanisch gesteente. (meer…)

Dag 1: ophalen auto bij grens Costa Rica/Nicaragua (Peñas Blancas), naar Granada
Direct na het passeren van de Costa Ricaanse grens met Nicaragua, neem je in Peñas Blancas de huurauto in ontvangst. Er staat een medewerker van onze lokale vertegenwoordiger op je te wachten om je te helpen en wegwijs te maken in Nicaragua. Je rijdt naar de prachtige koloniale stad Granada (ca. 100 km, twee uur rijden).

 

Dag 2: vrije dag in Granada
Vandaag heb je tijd om de prachtige stad Granada en de omgeving te bezoeken. Je kunt er zelf op uit trekken met de auto, of een van de optionele excursies bijboeken (zie tabblad ‘Excursies’ hierboven). Zo kun je een bezoek brengen aan Las Isletas de Granada of het Nationale Park Volcan Mombacho. Deze indrukwekkende vulkaan is omgeven met tropisch regenwoud. Je zult versteld staan van het spectaculaire uitzicht over Granada en de eilandjes! Ook heb je de mogelijkheid om een van de wandelroutes te volgen.

 

Dag 3: van Granada via de vulkaan Masaya naar León
Na het ontbijt rijd je met de huurauto naar de andere koloniale stad van Nicaragua: León (ca. 160 km, drie uur rijden). Onderweg kun je een stop maken bij de beroemde markt van Masaya. Op deze oude markt maak je kennis met de folklore van Nicaragua. Hier vind je diverse typische Nicaraguaanse handgemaakte waren zoals: hangmatten, sigaren, schilderijen en juwelen.

 

Vervolgens kun je het Nationaal Reservaat Vulkaan Masaya bezoeken, je kunt tot aan de rand van de actieve krater rijden, die kleine groene papegaaien genaamd Chocoyos huisvest. Eenmaal in León, raden we je aan te lunchen in CocinArte, waar je heerlijke lokale en internationale gerechten kunt proberen. Het is bovendien een van de weinige vegetarische restaurants van Nicaragua! Je vindt Cocinarte ten noorden van de Laborio kerk.

 

In de middag kun je zelf door het koloniale centrum van de stad wandelen. Je bezoekt de grootste kathedraal van Centraal-Amerika, een museum (bijvoorbeeld het museum van hedendaagse Latijns-Amerikaanse kunst), historische muurschilderingen, kleurrijke kerken en andere indrukwekkende koloniale bouwkunsten die León rijk is.

 

Dag 4: vrije dag in León
Vandaag geen reisdag, dus kun je relaxen bij het hotel, León verder ontdekken, een optionele excursie maken naar de kokende modderputten van San Jacinto of zelfs een beklimming naar de top van de actieve Cerro Negro vulkaan maken. Zie het tabblad ‘Excursies’ hierboven voor de mogelijkheden.

 

Dag 5: van León Viejo via de Basilica of Diriamba naar Peñas Blancas
Vandaag is de laatste dag van deze autorondreis. In de ochtend kun je nog een bezoek brengen aan de ruïnes van León Viejo. León was de eerste hoofdstad van Nicaragua maar werd verlaten vanwege aardbevingen en vulkaanuitbarstingen, en opnieuw gevestigd op de huidige locatie, zo´n 30 kilometer ten westen. De verlaten stad verdween uiteindelijk onder de aarde en werd pas in 1967 ontdekt. De ruines werden in 2000 door de UNESCO verklaard tot cultureel erfgoed. León Viejo biedt veel interessante informatie over de historie van Nicaragua.

 

Vanaf de plek waar vermoedelijk het kasteel was, heb je een prachtig uitzicht over het enorme meer van Xolotlan. Na León Viejo vervolg je je reis verder naar het zuiden en brengt een bezoek aan de Basilica of Diriamba. Hierna rijdt je naar Peñas Blancas, hier lever je de huurauto in en vervolg je jouw reis door Costa Rica.

Prijs € 399,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider