headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Boca Tapada: vogelparadijs in het regenwoud

Boca Tapada

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Costa-Rica-bouwsteen-Boca-Tapada

Boca Tapada is een afgelegen, nog relatief onontdekt natuurgebied in het noorden van Costa Rica, tussen Sarapiqui en La Fortuna, tegen de grens met Nicaragua. Dit gebied in het tropisch regenwoud is ideaal voor natuurliefhebbers en vooral voor vogelspotters: je vindt hier o.a. toekans en de bijzondere grote groene ara!

 

De lodges liggen vlakbij een lagune waar je kunt kanoën met een adembenemend uitzicht. Letterlijk vertaald betekent Boca Tapada bedekte mond, wat verwijst naar de mond van de San Carlos rivier waar het aan ligt, de natuurlijke grens tussen Costa Rica en Nicaragua.


Dag 1: aankomst Boca Tapada

Dag 2: ochtendwandeling, vrije middag in Boca Tapada

Dag 3: einde bouwsteen

Prijs vanaf € 119,- p.p. in Laguna Lagarto Lodge
Prijs vanaf € 159,- p.p. in Maquenque Lodge

Inbegrepen: 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, ochtendwandeling met gids en kano-gebruik

 

Niet inbegrepen: eventuele extra excursies, overige maaltijden en vervoer

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: CRJ022

Bij deze bouwsteen heb je de keuze uit twee lodges. Beide lodges bevinden zich middenin de natuur; aan of vlakbij de mooie lagune. Een ochtendwandeling en het gebruik van de kano’s in inclusief, en ter plekke kun je wandelingen maken of allerlei extra activiteiten boeken zoals een nachtwandeling.

 

Costa Rica hotels, Boca Tapada, Laguna lagarto De Laguna Lagarto Lodge heeft 20 kamers en een eigen restaurant, bar en lounge met uitzicht op de Costa Rica hotels, Boca Tapada, Laguna lagarto Lodge, kamernatuur rondom.

 

De kamers zijn schoon, prima maar eenvoudig, met een eigen badkamer en een terras met zitje en hangmat! Er is wi-fi in de algemene ruimtes.

 

 

 

Costa Rica hotels, Boca Tapada, Maguenqe LodgeDe Maguengue Eco-Lodge is een comfortabele accommodatie met 14 bungalows direct aan de lagune. Er is een restaurant, bar en zwembad! Warm water wordt verkregen door zonnepanelen, en verder heeft je kamer een badkamer en een balkon.

 

 

Costa Rica hotels, Boca Tapada, Maguenqe Lodge

Je kamer is ruim, comfortabel en heeft een eigen balkon met zitje en hangmat! Naast een ochtendwandeling met gids en kanogebruik, zit bij deze lodge ook een bezoek aan de lokale school onder begeleiding van een student (tijdens schooluren) inbegrepen, en plant je een boompje in het Maquenque regenwoud om het lokale duurzaamheidsprogramma van Costa Rica te steunen. De lodge ligt aan de ‘overkant’ van de rivier, je wordt per bootje overgezet.

 

 

Lees eventueel ook de algemene informatie over onze hotels in Costa Rica!

 

 

Dag 1: aankomst Boca Tapada
Vandaag kom je aan in Boca Tapada. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je nog activiteiten doen, een wandeling maken in de omgeving (rond de lodge liggen diverse wandelpaden) of misschien boek je voor vanavond wel een nachtwandeling!

 

Dag 2: vrije dag in Boca Tapada
’s Morgens kun je deelnemen aan een wandeling door de jungle die start vanuit je lodge. Je hebt in principe een vrije dag, dus niets moet, maar er kan van alles! We raden je aan om dit unieke, indrukwekkende gebied te ontdekken met bijvoorbeeld de beschikbare kano’s of gewoon te voet. Vraag bij de receptie van de lodge wat er allemaal te doen is!

 

Dag 3: einde bouwsteen
Vandaag eindigt deze bouwsteen na het ontbijt en kun je verder reizen door Costa Rica. Je zit vlakbij de grens dus je kunt eenvoudig richting het noorden gaan en Nicaragua bezoeken. Als je liever in Costa Rica blijft, is La Fortuna een goede volgende bestemming,

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider